Hotel Okura Amsterdam: afternoon tea

In de lobby van het mooie Hotel Okura in Amsterdam kun je nu terecht voor een classy afternoon tea. Wil je je moeder verrassen, is het de hoogste tijd voor een bijklets met die ene vriendin, of heb je gewoon zin in heel veel lekkers: plof dan neer met een glaasje champagne en geniet van deze lekkere afternoon tea met Japanse invloeden.

Hotel Okura Amsterdam

We nemen plaats in de lobby waar al meerdere tafels zitten te smikkelen van bijzonder mooie lekkernijen. Japanse dames in kimono lopen rond met verschillende soorten thee. Om te beginnen worden we getrakteerd op een verfrissend glaasje champagne en krijgen we volgens Japanse traditie warme doekjes voor onze handen. Toen ik deze vroeger voor het eerst kreeg, ik was 13, legde ik deze meteen op mijn gezicht, zo fijn vond ik het. Dat heb ik nu maar even achterwege gelaten…

Het kleine alcoholvrije shotje met Seedlip 94, jasmijn en komkommer is lekker fris. Ik ben sowieso groot fan van de alcoholvrije drankjes van Seedlip! Daarbij krijgen we een kleine amuse aangeboden: een warme chocoladesoufflé met kaneel. Heeeeeerlijk!

De heerlijke hartige gang en bijzondere thee.

Na de amuse verschijnt de eerste gang: hartig. Mijn favoriete gerecht van deze gang is het romige ei ‘en cocotte’ met limoencrème, tijmsiroop en ikura (visseneitjes). Ik moet eerlijk zeggen dat ik de limoen niet heel sterk proef, maar het is een heerlijk zacht gerechtje, dat ik helemaal tot het laatste likje leeg lepel. Ook de vol-au-vent met kippenragout met prei en kip, is supersmaakvol en lekker. De tonijn tataki-stijl met zuurdesem, gember en sojamayonaise had van mij iets meer smaak mogen hebben. We missen de wasabi die er, volgens de bediening, bij zou moeten zitten. Het gerecht is wel echt een plaatje! De thee die bij deze ronde geserveerd wordt is de Jade Sword Green Tea: een zoetige groene thee. Heel erg lekker!

Hotel Okura afternoon teaHotel Okura afternoon teaHotel Okura Amsterdam: afternoon tea

Wanneer de volgende, zoete gang op tafel verschijnt, loop het water me in de mond. Wat een hoop lekkers! Mijn absolute favoriet van deze gang is de matcha-passievruchtrollade, omdat deze het minst zoet is en ik dol ben op passievrucht. De pistache-kersen macaron en de kastanje-konatsu Mont Blanc zijn beide heel erg zoet, maar zo horen ze natuurlijk ook te zijn! De fruitbrioche met huisgemaakte speculaasroom is ook verrukkelijk. We proberen de Jasmine Silver Needle thee uit China. Thuis drink ik altijd groene jasmijnthee, deze vind ik dan ook heel erg lekker!

Hotel Okura Amsterdam: afternoon tea

Helaas lukt het me met de beste wil van de wereld niet om alle lekkere zoetigheid op te peuzelen. Het is net te veel voor ons tweeën, maar wat een hoop lekkers! Misschien was het goed geweest als er nog 1 andere frisse optie tussen de zoetigheid had gezeten, zoals bijvoorbeeld iets met citroen of limoen.

De heerlijke hartige gang van het menu!

We hebben een heerlijke afternoon tea gehad bij Hotel Okura in Amsterdam. De presentatie van de gerechten en de thee is bijzonder mooi. Deze afternoon tea is de ultieme verwennerij! Een kleine kritische noot: we misten wel wat muziek, die het lobbygevoel wat minder had kunnen maken. Het was wat stil in de open ruimte.

De lobby

De afternoon tea wordt iedere zaterdag en zondag geserveerd tussen 15:00u en 17:00u in de lobby van het Okura Hotel. De prijs is €38,- per persoon en de royal afternoon tea met een glas champagne kost €49,- per persoon.

Voor meer informatie over de afternoon tea bij Hotel Okura, klik HIER.

Klik HIER voor de leukste boozy brunch spots in Amsterdam!
Klik HIER voor een te gek nieuw restaurant in Utrecht!Booking.com