Dots Bay House, Hiriketiya

Wie me op Instagram volgt, heeft mijn enthousiaste relaas over deze plek waarschijnlijk al meerdere keren voorbij zien komen. In de 2,5 week die ik doorbracht in Sri Lanka was Dots Bay House mijn ultieme ‘home away from home’. Nergens anders heb ik me zo thuis gevoeld als hier. Hier ontmoette ik de leukste mensen, had ik de gezelligste avonden en heb ik het beste gesurft.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Dots Bay House HiriketiyaHiriketiya Sri LankaDots Bay House, Hiriketiya

Eigenlijk moet ik deze blogpost helemaal niet schrijven omdat de kleine baai van Hiriketiya moet blijven zoals het nu is: rustig en nog niet té ontdekt door hordes toeristen. Maar goed, ik heb nu eenmaal een ziekelijke behoefte om reistips te delen, vandaar deze website, dus ik kan het toch niet laten….

Dots Bay House HiriketiyaDots Bay House, Hiriketiya – hostels & hotels in Sri Lanka

Dots Bay House wordt als één van de weinige plekken hier gerund door locals. De enorm gezellige en vriendelijke eigenaar Nawodh komt uit Colombo en heeft een team samengesteld van bijzonder leuke mensen. Naast Dots Bay House runt hij ook Boho, Surf Café en de heerlijke Tonic Spa in Hiriketiya. Het is bijna niet te geloven dat Dots Bay House pas 4 jaar geleden is gebouwd!

KLIK HIER VOOR DE BESTE TARIEVEN BIJ DOTS BAY HOUSE

Hiriketiya Sri LankaDots Bay House HiriketiyaMijn kamer | Dots Bay House, Hiriketiya | hostels & hotels in Sri Lanka

De sfeer is hier uniek. Er is een zwembad waar je iedere dag kunt lunchen met traditionele Sri Lankaanse curries. Meerdere avonden in de week zijn er singer songwriters van een niveau waar je ‘u’ tegen zegt. Ondanks deze gezelligheid is het iedere avond om 23:00 stil op het terrein waardoor je goed kunt slapen. In het weekend gaat het door tot 00:00 en wordt er ook gedanst…

Superlekker ontbijt!

Ik heb hier meerdere ochtenden met mijn laptop zitten werken op één van de comfortabele kussens voor een ventilator, genietend van een heerlijk ontbijt. Soms vergezelde Trigger mij, één van de lieve honden hier.

Het eten is hier zo goed! Soms moet je even wachten op je bestelling, maar het is het helemaal waard! Probeer de wafels met curd en zoetzure ingelegde appel als ontbijt, de ijskoffie met kokos en de ‘passionfruit lemonade’. In de avond móet je de Mahu Mahu visburger met kimchi proberen! Eigenaar Nawodh is nauw betrokken bij de samenstelling van de kaart en deze wordt regelmatig geüpdatet. Ook de Black Angus burger is van een kalibertje ‘doe mij die maar’!

Hiriketiya Sri Lanka

In de ochtend om 08:00 en in de middag om 16:00 kun je meedoen aan goede yogalessen. Op het bord bij de bar kun je zien wat voor lessen er die dag worden gegeven. Voor een les betaal je, geloof ik, 1000 LKR als je bij Dots slaapt en 1500 LKR wanneer je ergens anders verblijft. Surfboards kun je gratis pakken! Hiriketiya is een ideale surfspot voor alle niveaus.

Dots Bay House HiriketiyaDots Bay House HiriketiyaHet grote zwembad bij Dots | hostels & hotels in Sri Lanka

Dots Bay House houdt heel veel rekening met duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld gratis je fles water bij laten vullen en worden er geen plastic rietjes gebruikt! De app Refill my Bottle is een gouden tip voor als je op reis bent. Hiermee zie je waar de gratis bijvulplekken zijn en dat scheelt veel nieuwe plastic flesjes kopen. Volgend jaar wil Nawodh beginnen aan zonnepanelen.

KLIK HIER VOOR DE BESTE TARIEVEN BIJ DOTS BAY HOUSE

Mijn privé kamer is supergezellig ingericht en ondanks dat ik geen airco heb, mis ik deze niet ’s nachts. Het koelt lekker af en dat is met een ventilator prima te doen! Ik neem altijd wat wierook mee van thuis tegen de muggen. Al is dat bij Dots Bay House niet nodig, want ze zetten iedere avond wierook voor je deur om de muggen af te schrikken. De douche is lekker warm en er is genoeg ruimte om mijn spullen neer te leggen. Mocht je in de dorm willen slapen, dan heb je ook zo goed als een kamer voor jezelf. De bedden zijn ingericht als kleine studios, waardoor je veel privacy hebt.

De Tonic Spa is zeker een bezoek waard! Ik heb hier een heerlijke ‘Ayurveda back massage’ gehad! Mocht je een full body massage boeken, vraag dan om een masseur van hetzelfde geslacht, omdat ook je voorkant helemaal wordt gemasseerd.

Dikwella beach – Hiriketiya

Met pijn in mijn hart ben ik doorgereisd, wetende dat het stiekem niet meer leuker zou gaan worden dan hier. Nawodh zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij Dots. Ik zag hem iedere avond een praatje maken met nieuwe mensen. Het voelt hier alsof de Dots-familie je vanzelfsprekend opneemt! Ik heb dan ook besloten dat ik volgend jaar terugkom en wat langer blijf. I’ll be back!!

Klik HIER voor de beste tarieven en beschikbaarheid bij Dots Bay House!
Lees HIER mijn blogpost over Hiriketiya!Booking.com