Restaurant Graphite x Magnum Ruby

Jaaaaaa de horeca gaat weer open! Na weken afkicken, kunnen we nu eindelijk weer gaan genieten van culinaire hoogstandjes. Onlangs won het mysterieuze restaurant Graphite, een “speakeasy” restaurant in Amsterdam, een Michelinster. Het vinden van de ingang is al een uitdaging op zich. Ik ben daags voor het coronatijdperk, uitgenodigd om o.a. de spiksplinternieuwe Magnum Ruby te komen proeven. Chef Peter Gast maakt een speciaal menu, met in ieder gerecht de bijzondere, roze “ruby” chocolade!

Op de eerste foto: groentetuintje met ruby Chocolade. Op de tweede foto: bouillabaisse met verschillende zeevruchten – Restaurant Graphite

Wanneer je bij restaurant Graphite reserveert krijg je een QR-code opgestuurd, waarmee je zelf de deur kunt openen. De kunst is om deze eerst te vinden! Na wat gegoochel in het donker, beland ik in een waar chocoladeparadijs. Charlie & The Chocolate Factory is er niets bij! In de intieme en romantische setting van restaurant Graphite genieten we van het ene na het andere bijzondere gerecht.

Restaurant Graphite X Magnum RubyOp de eerste foto: coquille met champagne swirl, framboos en ruby chocolade. Op de tweede foto: kabeljauw met bonito flakes en ruby chocoladekrullen – Restaurant Graphite

Ruby chocolade is de vierde soort chocolade, naast wit, melk en puur. De ruby cacaoboon werd door Barry Callebaut, ‘s werelds grootste chocoladefabrikant, ontwikkeld tot eetbare chocolade. Een proces dat ruim tien jaar in beslag nam. In 2017 werd de ruby chocolade geïntroduceerd.

Restaurant Graphite X Magnum RubyVerschillende bereidingen van tomaat met ruby chocolade.

Foto’s maken van het interieur van Graphite mag niet, zodat een bezoek aan het restaurant een mysterieuze ervaring blijft. Ik heb gelukkig wel de culinaire hoogstandjes vast kunnen leggen! Mijn favoriete gerecht van de avond is de paling met een stempel in ruby chocolade. Ook de langoustine tartaar met kaviaar en ruby chocolade is om je vingers bij af te likken.

Restaurant Graphite X Magnum RubyPaling gerechtje met Magnum stempel van ruby chocolade.

Maar de echte klapper van de avond is natuurlijk het dessert; de Magnum Ruby! Gepresenteerd onder een cloche van ruby chocolade ziet deze er waanzinnig mooi uit! De ruby chocolade is fris en zoet tegelijk. De chocoladehemel!

Restaurant Graphite X Magnum Ruby

Restaurant Graphite is romantisch en intiem. Het was een bijzondere culinaire avond vol Magnum Ruby verrassingen! Ik heb er in ieder geval een nieuwe guilty pleasure bij deze zomer…

Klik HIER voor een favoriet nieuw restaurant van me in Amsterdam!
Klik HIER voor meer informatie over restaurant Graphite!Booking.com