Restaurant Lion Noir: Amélie’s lievelings

Als Amélie Poulain een restaurant zou hebben, zou het restaurant Lion Noir zijn. Amélie is één van mijn lievelingsfilms en Lion Noir is één van mijn lievelingsrestaurants in hartje Amsterdam. Wat een fantastische plek! Met twee verdiepingen is het een ruim restaurant en heb je een goede kans op een mooi plekje; reserveren is wel slim natuurlijk.

Restaurant Lion Noir Restaurant Lion Noir

De tafel is heel mooi gedekt, lekker gestyleerd en met kaarslicht, daar hou ik van! Na een kwartier wikken en wegen tussen alle heerlijke opties kunnen we eindelijk bestellen. Mijn voorgerecht is caviaar met blini’s en crème fraîche..need I say more? De wijnkaart is heerlijk, zelfs mijn lievelings (Marlborough, Nieuw Zeeland) Sauvignon Blanc staat er op.

Restaurant Lion NoirRestaurant Lion Noir

De bediening is vriendelijk en snel. Je wordt met een lach bediend, zonder dat je het gevoel krijgt dat je koningin Maxima bent en er bijna wordt gebogen voor je als je besteld hebt; daar word ik altijd zo ongemakkelijk van…

Restaurant Lion NoirRestaurant Lion Noir

Elk gerecht is even heerlijk en de porties zijn perfect. Het toetjesmonster in mij bestelt de kardemom crème brûlée met pistache-ijs en madeleines met cacao…daar heb ik die nacht nog over gedroomd, zo goddelijk lekker!

Restaurant Lion NoirRestaurant Lion Noir

Frans restaurant Lion Noir is perfect voor een dinnerdate of cocktails met vriendinnen. De setting is romantisch en bijzonder en het eten verrukkelijk!

Prijs hoofdgerecht: ongeveer € 22

Lion Noir, Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam
http://www.lionnoir.nl

Klik HIER voor de beste nieuwkomers in Amsterdam in 2017!Booking.com