La Paulowna: bijzonder boetiekhotel – Den Haag

Vorige maand mocht ik een nachtje komen proefslapen bij het centraal gelegen boetiekhotel La Paulowna in Den Haag. Het hotel is gelegen in het Zeeheldenkwartier, op een supergezellig plein, inclusief wijnbar! Door het mooie weer, zitten de terrasjes vol wanneer we aankomen. Wat een gezelligheid. La Paulowna is een Green Key Hotel. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die zorg dragen voor duurzaamheid, milieu en natuur. Sinds kort zijn er mooie, nieuwe kamers bijgekomen aan de andere kant van het plein.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

La Paulowna Den HaagBoetiekhotel La Paulowna  | Zeeheldenkwartier | Den Haag | Staycation

We beginnen ons bezoek met een heerlijke lunch bij Hortus: het restaurant van La Paulowna, waar je in de ochtend ook van je ontbijtje geniet. Op het grote terras proef ik in de zon de vegan Umami burger met kimchi. Iedereen die me een beetje kent, weet dat zodra ik het woord “kimchi” ergens op een menukaart zie staan, ik niet meer verder hoef te kijken! Even twijfel ik of ik niet toch vlees zit te eten, maar het gerecht is echt helemaal vegan. Dikke aanrader! Ook het brood met hummus, avocado en zongedroogde tomaten van mijn tafelgenootje ziet er heerlijk uit. Restaurant Hortus is dus ook leuk wanneer je niet in het hotel slaapt!

Umami burger bij Hortus  | Zeeheldenkwartier | Den Haag

Ik voel me een enorme mazzelpik dat ik in mijn eentje in de wonderschone Emerald Suite mag slapen. De suite is van alle gemakken voorzien en bestaat uit maar liefst 3 ruimtes: een enoooorme woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Er is airco, een grote regendouche, heerlijke toiletartikelen van REN, een koffiezetapparaat, minibar en tijdschriften. Het toiletpapier is van The Good Roll: een duurzaam merk dat gerecycled papier gebruikt en zo bomen spaart. Het bed is zacht en zelfs de kussens zijn perfect. Het interieur is enorm Instagramwaardig! The love is in the details: gouden kledinghangers, pauwenveren, geurstokjes en mooie lampen. Echt een home away from home. Door de hoge ramen kijk je uit op het gezellige plein.

La Paulowna Den HaagLa Paulowna Den Haag

Na een heerlijke nacht, schuif ik aan voor ontbijt bij restaurant Hortus. Ik bestel de American Pancakes en een warm croissantje. Heerlijk! Probeer ook zeker de huisgemaakte chai latte. De kruidenmix is gemaakt door familie van de eigenaars.

De super mooie suites & mijn ontbijtje  | Zeeheldenkwartier | Den Haag

Je kunt bij la Paulowna fietsen huren voor €10 per dag, waarmee je de stad verkent en zo naar het strand fietst!

Boetiekhotel La Paulowna  | Zeeheldenkwartier | Den Haag | Staycation

Wat een heeeeerlijke plek! Ik ben laaiend enthousiast en hoop hier snel weer eens terug te komen. Eigenaresse Anuschka zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en stiekem wil je nooit meer weg…

Klik HIER voor de beste tarieven en beschikbaarheid van La Paulowna!
Klik HIER voor nog meer inspiratie voor Den Haag!