10 Lievelingsboeken Voor Mee Op Reis

Een goed boek is voor mij onmisbaar als ik op reis ga. Als ik langer wegga, download ik ze vaak als ebook, zodat ik meer ruimte heb in mijn koffer, maar het allerliefst neem ik gewoon een boek mee. Deze lievelingsboeken zijn me heel erg bijgebleven:


1. De Schaduw van de Wind, Carlos Ruiz Zafón Lievelingsboeken
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Dit boek is misschien wel mijn lievelingsboek allertijden. Extra bijzonder als je naar Barcelona gaat!


2. Bij Starbucks heet ik Amy, Els Quaegebeur Lievelingsboeken
Een fantastisch boek voor iedereen die naar New York gaat, of er wel eens is geweest. Het is een feest der herkenning. In ’Bij Starbucks heet ik Amy’ beschrijft Els haar dagelijks leven in New York en de bijzondere New Yorkers die ze ontmoet: neurotische scenarioschrijver Jeff, buurtknuffelbeest George met de jurk en een Chinese dokter boven een kickboksschool. Zij en vele anderen laten Els (‘With an A? Or like something else?’ ) de ziel van de stad zien. Intussen probeert ze er, met haar nieuwe liefde Len, achter te komen wat haar eigen plek is in die zelfbenoemde hoofdstad van de wereld.


3. Down Under, Bill Bryson Lievelingsboeken2
Bill Bryson heeft vele reisverslagen geschreven. Dit boek is onmisbaar als je naar Australië gaat. Hij beschrijft zijn reis door dit prachtige land en zal je enorm aan het lachen maken.


4. Nacht, Elie Wiesel Lievelingsboeken
Een prachtig boek over de Tweede Wereldoorlog van Nobelprijs winnaar Elie Wiesel, die als klein kind naar de vernietigingskampen in Buchenwald en Auschwitz werd gestuurd. Je leest het in één ruk uit! Indrukwekkend.


5. Alles is verlicht, Jonathan Safran Foer Lievelingsboeken
In de zomer na zijn afstuderen reist een schrijver naar het oostelijk deel van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augustine, de vrouw die al dan niet een schakel is met zijn grootvader die hij nooit heeft gekend – de vrouw die zijn grootvader, zo is hem verteld, uit de handen van de nazi’s heeft gered. Vooral zijn jonge, Oekraïnse tolk Alex, zorgt met zijn spraakverwarrende accent voor komische taferelen.


6. Dan Brown Lievelingsboeken
De spannende boeken van Dan Brown zijn gevaarlijk; je kunt namelijk niet meer stoppen met lezen! Mijn favorieten zijn het ‘Bernini Mysterie’ en ‘Inferno’.


7. De Milennium Trilogie, Stieg Larsson Lievelingsboeken
Mikael, een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium, wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Lisbeth Salander, een gecompliceerde, jonge hacker, stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert… Spannend!


8. De Kracht van het NU, Eckhart Tolle Lievelingsboeken
Dit filosofische boek heeft mijn hele wereldbeeld veranderd. We zijn niet ons denken. Leren om in het NU te leven is één van de moeilijkste dingen die we ooit zullen leren, maar dit boek helpt je een heel eind op weg!


9. Roald Dahl, Alle Verhalen Lievelingsboeken
In deze bundel zijn alle 53 verhalen die Roald Dahl voor volwassenen geschreven heeft, opgenomen. Korte, ontroerende en prachtige verhalen voor onderweg.


10. Duizend Schitterende Zonnen, Khaled Hosseini Lievelingsboeken
Dit verhaal heeft heel veel indruk op me gemaakt. De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door tirannieke Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. Een prachtig verhaal tegen de achtergrond van de oneindige oorlog in Afghanistan.Booking.com