Favoriete Hostels in Australië

In 2010/ 2011 heb ik 4 maanden in mijn uppie door Australië gereisd. Vanaf Sydney ben ik helemaal naar het noorden gereisd, waar ik als laatste bestemming Cape Tribulation heb bezocht. Daarna ben ik via Melbourne, The Great Ocean Road & Adelaide de Outback in gegaan. Ik heb wekenlang het internet uitgekamd voor de leukste, veiligste en gezelligste slaapplekken. Mijn favoriete hostels in Australië! Iedereen kent de horrorverhalen van sommige hostels; beestjes in je bed (bedbugs), mensen die seks hebben in het stapelbed onder of boven je, luidruchtige & dronken kamergenoten en vieze badkamers.

Gelukkig is dit me alleen bij het allereerste hostel overkomen in Sydney: Boomerang Hostel. Ze waren vergeten dat ik kwam, dus werd ik na mijn reis van 24 uur op een kamer met 5 Ierse jongens gezet, waarvan er één meteen begon te krikken met zijn ‘vriendin voor één nacht’… Hij nam niet de moeite om het licht uit te doen. Daar lig je dan met je jetlag. De volgende dag ben ik gevlucht naar een ander hostel. Ik begrijp dus als geen ander hoe belangrijk het is om een goede slaapplek te hebben… 

Favoriete Hostels

Favoriete HostelsDe Olgas & Sydney | favoriete hostels in Australië

1. The Arts Factory Lodge, Byron Bay
Deze prachtige plek is een oase. Byron Bay trek veel artistiekelingen aan en er zijn in dit hostel vaak optredens en mogelijkheden om je in te schrijven voor het open podium. Ook hier heb ik hele bijzondere mensen ontmoet. Ik ben later zelfs teruggevlogen uit Melbourne, om met mijn vrienden uit de Arts Factory Lodge oud-en-nieuw te vieren op het strand.
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf ongeveer 23 euro per nacht.

favoriete hostels in Australiëfavoriete hostels in AustraliëDe Arts Factory Lodge | favoriete hostels in Australië

2. The Nunnery, Melbourne
In een heel mooi oud pand, een voormalig klooster, zit hostel The Nunnery. Het is een supersfeervol en schoon hostel, met gemengde kamers en ‘girls only’-kamers, die hadden toch al mijn voorkeur door mijn ‘lichte Ierse trauma’ van de eerste nacht in Sydney. Er is een klein tuintje en de badkamers zijn picobello in orde.
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf 21 euro per nacht.

Favoriete Hostelsfavoriete hostels in AustraliëThe Nunnery | Melbourne | Australië

3. Dolphins Beach House, Noosa
Noosa is zeker een bezoekje waard! Het is een prachtige plek om te surfen en een mooie ‘coastal walk’ te doen! Wel genoeg water meenemen! Dit hostel is een echte ‘surfshack’. Overal staan surfplanken, er is een tafeltennistafel en de kamers zijn kleine appartementen, met een tv en bank. Dolphins zit niet in het centrum van Noosa, dus je moet een stukje lopen. De surfplanken mag je gebruiken!
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf 21 euro per nacht.

Dolphins Beach House | favoriete hostels in Australië

4. YHA, Brisbane
Hoewel ik vaak voor sfeervollere hostels kies, was het wel echt een verademing om in dit YHA te slapen. Deze keten staat bekend om de goede kwaliteit en dit hostel heeft meerdere prijzen gewonnen. De kamers zijn superschoon, de keuken is van alle gemakken voorzien en het lijkt net alsof je even in een hotel slaapt. Ook hier hebben ze ‘girls only’-kamers. We hebben een enorm gezellige filmavond gehad. Er hangen op diverse plekken tv’s met dvd-spelers. In Brisbane zelf voelde ik me niet zo veilig ’s avonds laat; ik vond het de minst leuke stad.
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf 21 euro per nacht.


5. Traveller’s Oasis, Cairns
Wat een FANTASTISCH hostel is dit!! Cairns is niet zo interessant, maar het is een fijne uitvalsbasis voor dagtochtjes in de omgeving. Traveller’s Oasis voelt als een tweede thuis. Er is een zwembad, een woonkamer met tv en dvd-speler en er staan enorm veel boeken. De kamers zijn schoon. Het is vooral de sfeer die deze plek bijzonder maakt.
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf 18 euro per nacht.

favoriete hostels in Australiëfavoriete hostels in AustraliëTravelllers Oasis | Cairns | Australië

6. On The Wallaby, Atherton Tablelands
Vanuit Cairns had ik een tour geboekt bij On The Wallaby om de Atherton Tablelands in te gaan. Hier staat o.a. de enorme boom die James Cameron ter inspiratie heeft gebruikt voor de film Avatar. Het hostel zelf is heel erg gezellig en knus. Er sliepen weinig mensen toen ik er was, waardoor het contact met de staf heel persoonlijk was. We zijn gaan fietsen, kajakken en zwemmen in een prachtig meer.

We hebben een vogelbekdier gespot en een 3 meter lange python aan de kant van de weg, gelukkig zat ik in een auto… Na het afscheid reisde ik in 3 uur terug naar Cairns. Een dag later werd ik gebeld of ik misschien zin had om terug te komen voor het personeelsfeestje van On The Wallaby. Ze hebben me weer opgehaald en we hebben bij de eigenaar in de tuin aan een echte Ozzy bbq gezeten! Ik voelde me deel van de familie hier.
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf 16 euro per nacht of boek in combinatie met een tour!

Favoriete HostelsAtherton Tablelands | On the Wallaby | Australië

7. Dougies, Port Douglas
Port Douglas is een klein, schattig plaatsje in Noord Australië. Vanuit hier ben ik gaan duiken bij het Great Barrier Reef met de SilverSonic. Deze trip is echt een aanrader als je van duiken houdt! Het is een snelle, comfortabele boot en het eten was fantastisch. Dougies is schoon en heel erg gezellig. Er is een fijne bar, een zwembad en er is ook een mogelijkheid om te kamperen. Bezoek ook het mooie kleine kapelletje aan het water!
Tarieven en beschikbaarheid
Bedden vanaf ongeveer 18 euro per nacht.

Port Douglas | favoriete hostels in Australië

Extra tip: Mocht je plannen hebben om de Outback in te gaan, kijk dan zeker naar de tours van Heading Bush! Dit was voor mij de meest indrukwekkende ervaring in mijn reisgeschiedenis en het geld meer dan waard! We sliepen 10 dagen in swags, een soort veredelde slaapzakken van tentzeil, buiten onder de sterren, werden wakker in het gezelschap van kangoeroes en maakten koffie boven een kampvuur. Zo bijzonder!!
http://www.headingbush.com/

SURFEN MET JACK JOHNSONBooking.com