Surfen met Jack Johnson in Australië

Iedereen die een keer door Australië heeft gereisd, weet dat Jack Johnson’s muziek de ultieme soundtrack is voor dit land. Je hoort hem bij ieder kampvuur en in iedere supermarkt die je binnenstapt. De man ís Australië! Toen ik er in 2010 vier maanden alleen was, luisterde ik bijna iedere busreis op weg naar een nieuwe bestemming naar Jack, ik vind dat ik ‘m inmiddels bij zijn voornaam mag noemen…

Jack Johnson

Één van de leukste dingen die ik heb meegemaakt tijdens mijn reis, is de surftrip van Mojosurf, waarmee ik in zes dagen van Sydney naar Byron Bay ben gereisd. Onderweg stopten we op de mooiste plekken voor surflessen. ’s Ochtends om 6 uur, nog voor het ontbijt, lagen we al wakker te worden in de zee tijdens onze eerste sessie. Op één van die ochtenden zagen we walvissen! Ik kan iedereen aanraden zo’n tour te doen!

Jack Johnson

Aan het eind van vier enorm indrukwekkende en fantastische maanden, vlieg ik terug naar Byron Bay, om daar oud-en-nieuw te gaan vieren met mijn vriendinnetjes. Byron Bay, een klein hippiedorpje aan de oostkust, voelt als een tweede thuis. Hier heb ik de leukste mensen ontmoet, met wie ik de rest van mijn reis contact heb gehouden. Het meest gebruikte vervoersmiddel in dit stadje is een skateboard en overal waar je kijkt komen surfplanken voorbij.

Een dag voor het einde van het jaar ga ik met Michelle, een ander vriendinnetje, surfen. We liggen net in het water als ik een vaag bekend gezicht voorbij zie komen op een surfplank. Michelle werpt me een paar zeer veelbetekenende blikken toe. Ineens roept deze vage bekende: ‘Are you alright girls?’ Jezus wat een knapperd… Ik antwoord iets als ‘Uhm yes thank you’… En ineens weet ik het..het is Andy Roddick, die tennisser…toch?! Maar Michelle begint te slissen: “Oh my god, that’s Jack Johnson!!!!’.

Eenmaal terug op het strand, zie ik het met mijn -7 ook (ik heb hele slechte ogen), daar ligt mijn held met zijn gezin, die zo allemaal in een Calvin Klein reclame kunnen, van zijn rust te genieten. Deze middag is de kers op de, toch al fantastische, Australische taart, met mijn twee lievelingsingrediënten: surfen & Jack Johnson. Jawel mensen, ik heb gesurft met Jack Johnson! ♥Booking.com