De leukste adresjes in Hoi An, Vietnam

Hoi An is een populaire bestemming in Vietnam. De oude stad is, ondanks de heftige oorlog, goed bewaard gebleven. Het is er dan ook vaak erg druk en in het weekend lijkt het hier wel Disneyland door de gekleurde verlichting en lichtgevende draken op het water. Toch is Hoi An één van mijn favoriete bestemmingen in Vietnam. De sfeer in dit bijzondere stadje, waar het altijd naar wierook & barbecue ruikt, is uniek.

Hoi AnHoi AnHoi An
Een fiets huren is een MUST in Hoi An. Alles is dichtbij en veel straten zijn autovrij. Het is ook DE plek om kleding op maat te laten maken. Ik heb dit bij een niet te vinden winkel in een markthal laten doen met de naam “47”: heel goed! Yaly Couture staat bekend als één van de beste ‘tailors’ van de stad. Lees verderop in deze post waar je op moet letten als je kleding wilt laten maken…

Hoi AnHoi An

Chu Chu is een superleuke smoothie bar, met heerlijke sapjes, koffie & cocktails. Ze hebben hier ook mijn favoriete koffie: de authentieke, Vietnamese ‘Egg Coffee’. Cocobox is een andere topplek voor gezonde shakes! Bij Hai Café heb ik een paar keer goed geluncht. Ze hebben een fijn terras en een lekkere wontonsoep voor maar 3 euro! Extra pluspunt: Hai Café heeft een mooie tuin waar je ook kunt zitten!
Voor de beste koffie & ontbijt moet je bij The Espresso Station: Coffee, Art & Roastery zijn! Dit verstopte cafeetje is moeilijk te vinden en daarom een goed bewaard geheim in Hoi An. Let op het bordje: “But first: coffee’, dit wijst je in de goede richting. Supervriendelijke eigenaar, die van ieder kopje een meesterwerk maakt!
Ga naar de beroemde Banh Mi Queen (Madame Khanh), een oma met rode vingers van de chilisaus, voor een echte, Vietnamese Banh Mi: een Franse baguette met zo ongeveer alles erop wat je je maar voor kunt stellen, maar lekker dat het is!! Ik heb in heel Vietnam geen betere variant gevonden.

Hoi AnThe Espresso Station: Coffee, Art & RoasteryHoi AnHoi AnHoi An

Mijn allerlekkerste diner at ik bij Nu Eatery. Ook dit restaurant vind je niet, als je niet weet dat het er zit. Vlak na de oude Japanse brug, zie je een straatje naar rechts. Na een paar meter vind je Nu Eatery aan je linkerhand! Ik at hier heerlijke ‘steamed buns’ met ‘pulled pork’ en een goede salade met avocado, bonen & inktvis. En de cheesecake: niet normaal zo lekker!
Een ander simpel, maar goed restaurant is Red Dragon. Dit ligt wat buiten het centrum van Hoi An. Het was iets verder dan ik dacht, dus ik heb een gezellige, nachtelijke fietstocht gehad! Neem een taxi en bestel de bijzondere, groene papaya salade met kip & de ‘sticky rice & mango’ als toetje!

Hoi AnNu EateryHoi AnHoi AnHoi AnCyclo’s Road Café

Eén van mijn favoriete winkels in Hoi An is Hay Hay. Hier koop ik, na ongeveer alles vast te hebben gehad, een paar supermooie kaarten voor thuis.
Plof neer op een krukje bij Cyclo’s Road Café voor goedkope Tiger biertjes tijdens zonsondergang. Op dit gezellige terras ontmoeten veel reizigers elkaar en de sfeer is gemoedelijk.

Hoi AnHoi AnTra Que: kruidendorpje vlakbij Hoi An.

Fiets door de rijstvelden naar het strand van An Bang en bezoek op de terugweg het kruidendorp Tra Que. Als je geluk hebt, vragen de bewoners je of je mee wilt helpen op het land en laten ze je zien hoe ze de kruiden verbouwen. Onderweg zie je buffels grazen, scooters beladen met bergen kokosnoten voorbij rijden en ontsnap je even aan de drukte van Hoi An.
Houd er rekening mee dat de eetgelegenheden bij An Bang niet zo goed zijn, dus neem lekker een Banh Mi & wat snacks mee!

Hoi AnMi Son

To do:
Naast een bezoek aan An Bang & Tra Que, kun je ook de bijzondere tempels van Mi Son bezoeken. Tot op vandaag begrijpt niemand hoe deze mysterieuze tempels zijn gebouwd. Tijdens de oorlog hield de Vietcong zich hier op en de bomkraters zijn het bewijs van de strijd die hier gestreden is. Helaas is hierdoor een aantal tempels grotendeels verwoest. Bezoek deze tempels voordat je naar Angkor Wat gaat, daarna valt namelijk ALLES tegen. Ik heb een comfortabele tour geboekt bij Tommy Tours.

Hoi AnHoi An

Voor mijn reis naar Hué, boek ik een Easy Rider: een motorrijder, die me naar Hué rijdt! Dit vond ik echt zooooooo fantastisch! Het is het ultieme gevoel van vrijheid: achterop de motor door het prachtige landschap van Vietnam rijden. Onderweg stoppen we voor mooie, soms toeristische, vergezichten en iedere keer als ik foto’s wil maken…de arme man.. De rit is perfect voor mijn Instagram! Wat mij betreft is dit DE manier om van Hoi An naar Hué, of andersom, te reizen! Hartstikke veilig & een onvergetelijke ervaring! Lees altijd eerst de reviews van andere reizigers, voordat je een Easy Rider boekt! Er zijn helaas ook oplichters…

Hoi An

Not to do:
De beroemde restaurants Morning Glory & Mango Mango vond ik tegenvallen. Morning Glory is zo groot dat het onpersoonlijk aanvoelt en het eten was niet fantastisch. Bij Mango Mango was de bediening erg arrogant, de prijzen veel te hoog en kreeg ik mijn voor-, hoofd- en nagerecht ongeveer tegelijkertijd geserveerd, zodat mijn stoel weer snel vrij kwam voor de volgende bezoeker. Maar het moet gezegd: het eten was wel echt lekker..
Laat je niet meteen door de eerste de beste kledingzaak naar binnenlokken voor ‘custom-made’ kleding, maar google eerst wat reviews van andere klanten. Laat je ook niet afzetten bij een winkel door een taxichauffeur. Deze krijgt waarschijnlijk een deel van het bedrag van jouw aankoop. Dit geldt ook voor het advies van je hotel. Vaak krijgt een hotel bijna 40% (!) van jouw aankoopbedrag en de oude man die je jurk heeft gemaakt maar een paar dollar. Verricht dus goed vooronderzoek, zodat je niet via via ergens terecht komt, waar je later spijt van hebt.

Hoi An

Tip 1: mocht je Hoi An maar 2 dagen bezoeken, ga dan niet in het weekend. Dan staan de smalle straten van Hoi An vol met, daar zijn ze weer, felgekleurde, rochelende, Chinese toeristen…
Tip 2: Voor een goedkope reis naar het vliegveld in Da Nang, of het treinstation, boek je een shuttle bij bijvoorbeeld Hoi An Travel. Voor slechts 110.000 dong, dat is ongeveer 4,30 euro, brengt deze je naar het vliegveld. Dat is gegarandeerd veel goedkoper dan een taxi of een hotel shuttle service.

Hoi AnHoi An

Ik verbleef in het fijne Vinh Hung Library Hotel in Hoi An. Mijn kamer was ruim, schoon, gezellig en het hotel ligt in een rustige straat, vlakbij het centrum. Een ander groot voordeel van dit hotel, is het grote zwembad op het dak!

Voor de beste vliegtickets kijk ik altijd op Momondo.

Bestel HIER de Lonely Planet van Vietnam!

♥ Klik HIER voor mijn post over bucket list bestemming Halong Bay!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!