Park Plaza Victoria – Amsterdam

Onlangs is het Park Plaza Victoria Hotel helemaal gerenoveerd. Alle 300 kamers, de lobby, de receptie en de gezellige Vic’s Bar, zijn in een nieuw, hypermodern jasje gestoken. Daarnaast heeft het hotel een spa, een zwembad en een gym. Toen ik de uitnodiging kreeg om te komen proefslapen, hoefde ik niet lang na te denken. Tijd voor een ouderwetse sleepover!

Park Plaza Victoria Hotel

Het Park Plaza Victoria Hotel, geopend in 1890, ligt pal tegenover het Centraal Station is om verschillende 17eeuwse huizen gebouwd. Dit was aanvankelijk niet de bedoeling, maar omdat de eigenaren van de huizen in de 19e eeuw te veel geld vroegen voor hun panden, is het hotel er gewoon omheen gebouwd.

Park Plaza Victoria HotelPark Plaza Victoria Hotel

Anno 2019 staat er een majestueus hotel met prachtige, moderne kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Alles is geautomatiseerd! Wij hebben ons ongeveer een half uur vermaakt met het testen van alle knopjes. De bedden hebben we aan een kleine ‘springtest’ onderworpen: ze zijn met vlag en wimpel door de keuring gekomen. De tv is gigantisch! De badkamer kan zo in een fancy interieurblad, met een prachtig losstaand bad. We hadden wel wat problemen met de afvoer van het water in de douche, maar dat mocht de pret niet drukken.

Park Plaza Victoria HotelPark Plaza Victoria HotelPark Plaza Victoria HotelOns losstaande bad / Park Plaza Victoria

’s Avonds verplaatsen we ons naar Vic’s Bar, waar we naast een knisperend haardvuur een paar heerlijke cocktails drinken. Op tafel staan mijn favoriete wasabi nootjes! Er draait zelfs een DJ. Wat minder fijn zijn de dronken Britten die een paar tafels verderop zeer luidruchtig elkaars lengte aan het opmeten zijn. Een paar minuten later komen ze lallend voorbijgereden in een bagagewagentje… Het personeel van het hotel moest er om lachen, maar ik had er toch wat van gezegd als ik hun was. Ze pasten totaal niet bij de rest van het publiek in de bar.

Park Plaza Victoria HotelPark Plaza Victoria HotelCocktail in Vic’s Bar / Park Plaza Victoria

Maar dan nu, het klapstuk van dit hotel: het ontbijt!! Wow! Red Velvet cupcakes, bijzondere granola in meerdere smaken, vers afgebakken, warm brood, een theebar, superfoods en nog heel veel meer. Het is echt bijzonder goed! Misschien wel het beste ontbijt dat ik in een hotel in Amsterdam heb gehad. Nadat we onszelf tonnetje rond hebben gegeten, rollen we stuiterend van de koffie weer naar huis. Dan is je eigen bed toch maar saai. Ik moet zelfs weer handmatig de gordijnen dicht doen. Poeh, poeh…

Park Plaza Victoria Hotel

Pssst, 6 februari opent het nieuwe restaurant van Park Plaza Victoria: Carstens en ik mocht komen voorproeven… Geloof me, hier wil je lunchen of dineren! Meer info volgt snel…

Klik HIER voor de beste tarieven van het Park Plaza Victoria in Amsterdam.
Klik HIER voor mijn weekendtips voor Amsterdam!Booking.com