6 x Weekendtips voor Amsterdam

Make-overs, nieuwe menukaarten en spiksplinternieuwe hotspots: dit zijn mijn nieuwe weekendtips voor Amsterdam! Waar eet je de lekkerste Crèpe Suzette EVER, geniet je van een fancy, Nederlandse high tea en waar kun je na je diner de skatebaan testen? Je leest het hier!

Weekendtips voor AmsterdamRara waar eet je deze goddelijk lekkere Crèpe Suzette..? Lees vooral verder;-) / Weekendtips voor Amsterdam


1. Café Americain
Ik heb verrassend goed gegeten in dit prachtige monumentale art deco pand aan het Leidseplein. Café Americain heeft niet lang geleden een make-over gehad en het keukenteam staat nu onder leiding van Peter Gast. De carpaccio met truffel is fantastisch en ook de Boeuf Bourguignon met bladerdeegdakje is om je vingers bij af te likken. De tartaar van IJselvallei-rund wordt aan tafel voor je klaar gemaakt. Bij Café Americain eet je klassieke Franse gerechten, die perfect zijn bereid. Op vrijdagavond, na het oester- en champagne-event, is er live jazzmuziek wat NOG meer bijdraagt aan de sfeer in dit prachtige pand. Ik heb heerlijk gegeten!
Leidseplein 28, Amsterdam

Weekendtips voor AmsterdamFotocredits: Todays Brew / Weekendtips voor Amsterdam


2. So Dutch High Tea, Hotel de l’Europe
Iedere donderdag tot en met zondag kun je tussen 13:00 en 17:00 aanschuiven voor een So Dutch High Tea in het prachtige Hotel de l’Europe. Geniet van bijzondere thee en typisch Nederlandse lekkernijen, terwijl je uitkijkt over de gracht. Iedere laatste zaterdag van de maand komt er een schilderes Delfts Blauw schilderen in de lobby! De ideale plek voor een chique high tea met je moeder of vriendinnen. Tip: ik zou er zeker een glaasje champagne bij drinken…
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Weekendtips voor AmsterdamSo Dutch High Tea / Weekendtips voor Amsterdam


3. Kanarie club
Wij waren de eersten die de nieuwe kaart mochten testen bij deze gezellige hangout en werkplek! Probeer de gerookte eend met Peking eend bitterbal, hoisin en sesam of de ceviche van zalm met tijgermelk, maïs en guacamole. Yummm! Ook het Gin&Tonic-dessert is een aanrader. Daarnaast staat mijn favoriete rode wijn op de kaart: de Bacca Nera! Heel toegankelijke en gezellige plek naast de drukke foodhallen.
Bellamyplein 51, Amsterdam
Reserveren

Weekendtips voor Amsterdam


4. SkateCafé – Karin & Yvonne
Bij deze gezellige urban hotspot in Amsterdam Noord kun je skaten, want ja, er is een indoor skatebaan en eten, dansen en sjansen tot de late uurtjes. Dineren kan van woensdag tot en met zondag. Op donderdag staat er altijd een gastkok in de keuken, dus laat je verrassen! Er wordt hier ook skateles gegeven. Kijk op de SkateCafé Facebookpagina voor alle leuke feestjes in de avonden.
Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam


5. Lunchen bij Hoofdstad Brasserie
Executive chef Tjaco van Eijken heeft op 15 januari zijn nieuwe Franse menu gelanceerd en ik, mazzelpik, mocht komen proeven. Op de kaart staan bijzondere, klassiek Franse gerechten met een twist, zoals de ‘Avocat cuit au barbecue’ met kumquat en geitenkaas. De ‘Escargots à la Provençale’ met crouton en tomaat zijn verrukkelijk. Zo heb ik ze nog nooit gegeten. De zalige Crèpe Suzette mag je niet missen! Dit was mijn lievelingsgerecht. Doe mij er nog maar 2… Je kunt kiezen voor het 3-gangen BIB Gourmand menu voor €37, of à la carte bestellen.
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Weekendtips voor AmsterdamWeekendtips voor AmsterdamGerechten bij de lunch van Hoofdstad Brasserie / Weekendtips voor Amsterdam


6. La Lotteria
Mijn buurt heeft er een nieuwe, supergezellige aanwinst bij! The Colour Kitchen heeft een intieme osteria geopend vlakbij station Amsterdam Zuid. Op de kaart staan authentieke Italiaanse gerechten. Het restaurant biedt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Het restaurant bevindt zich in het meest duurzame gebouw van Nederland: het pand van de Goede Doelen Loterijen/ Postcode Loterij. De koks gebruiken lokale en seizoensproducten om voedselverspilling tegen te gaan. Aan het eind van je diner kunnen gasten een lootje trekken en een lunch of diner voor 2 winnen. En misschien nog wel het allerfijnste aan deze plek: je eet hier een 3-gangen-menu onder de €30! Ik ga snel weer terug!
Beethovenstraat 200, Amsterdam

Weekendtips voor Amsterdam

Klik HIER voor nóg meer weekendtips voor Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!