6 Reisverzekering Tips

Ook al ben je in je dagelijks leven nog zo fris en fruitig en blaak je van gezondheid, zorg altijd dat je reisverzekering op orde is, voor je op reis gaat. Het geregel is en blijft het minst leuke bij het plannen van de reis, maar je hebt er achteraf veel plezier van. Bij deze 6 reisverzekering tips!

De ATM Grot


1. Kies de reisverzekering die bij jou past

Je kan kiezen voor een doorlopende reisverzekering, handig als je net als ik meerdere keren per jaar op reis bent. Je kan ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Hiermee ben je vaak voordeliger uit als je maar één of twee keer per jaar weggaat. Je betaalt dan alleen voor de periode die je daadwerkelijk weg bent. Je premie hangt natuurlijk ook af van de dekking die je kiest; werelddekking of Europadekking.

2.Check welke ‘high risk’ sporten er zijn verzekerd

Kijk voor vertrek goed wat wél en niet verzekerd is. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. Bij sommige verzekeringen moet je bijvoorbeeld wintersport apart meeverzekeren. Dit zit dus niet altijd standaard in je pakket. Lees, voordat je je snowboard uit de kast haalt, dus even goed of je eventuele helikoptervlucht gedekt is..
Daarnaast is het slim om te kijken wat je al aan geneeskundige kosten in het buitenland verzekerd hebt bij je zorgverzekering. Het zou zonde zijn als je daar dubbel voor betaald. Vaak vergoed je Nederlandse zorgverzekering niet de volledige kosten van een ziekenhuis in het buitenland. Dit komt doordat de zorg in het buitenland erg duur is. Je reisverzekering moet een aanvulling zijn op wat je al hebt, kijk dit dus goed na in je zorgpolis.

3.Check het maximaal aantal dagen dat je verzekerd bent

Ook een doorlopende reisverzekering geldt maar voor een maximaal aantal dagen. Als je bijvoorbeeld 3 maanden stage gaat lopen in Australië, kun je in veel gevallen beter een ‘lang op reis’ verzekering afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld via de ANWB.

4. Lees je polis

Hoewel het logisch klinkt, doen veel mensen het niet, maar het is zo belangrijk; lees je polis. Zelf heb ik dit ook niet meteen gedaan toen ik begon met reizen, maar na wat voedselvergiftigingen, inbraken en diefstallen weet ik inmiddels precies wat wel en niet mogelijk is en wat je moet doen zodra er iets gebeurt. Weet waarvoor je verzekerd bent.

5. Zet het telefoonnummer van de reisverzekering in je telefoon.

Ik heb bij het contact ook mijn relatienummer gezet. Dan heb ik dat ook meteen bij de hand.

6. Om reisverzekeringen te vergelijken kun je kijken op Independer

Daar kun je precies aangeven wat je wil verzekeren en zie je alle aanbieders onder elkaar met de daarbij horende premies en beoordelingen. Je hoopt op reis natuurlijk nooit gebruik te maken van je reisverzekering, maar sommige dingen heb je niet in de hand. De voorbereiding echter wel!
Gewoon even goed vergelijken, afsluiten en dan lekker op reis gaan!Booking.com