7 Tips voor Vrouwelijke Solo Reizigers

1. Geen Paniek!
Je gaat de tijd van je leven hebben en merken dat je veel sterker bent dan je dacht. Ja, je zult je soms even alleen voelen en ja, dingen zullen anders lopen dan gepland, maar probeer los te laten en ‘go with the flow’! Tijdens mijn reis van 4 maanden door Australië heb ik me eigenlijk maar één keer echt alleen gevoeld, dat was toen ik ziek werd. Maar ik heb zoveel fantastische mensen ontmoet, waaronder veel andere vrouwelijke solo reizigers, juist doordat ik alleen was!

Solo Reizigers

2. Plan…een beetje.
Het lijkt misschien heel avontuurlijk om niets van te voren vast te leggen en uit te zoeken, maar ik struin voor een reis heel het internet af, op zoek naar fijne slaapplekken en dingen die ik sowieso wil doen & zien. Slaap is belangrijk! In een ‘spontaan’ gevonden hostel kan dat wel eens moeilijk worden op een kamer met 5 dronken Ierse jongens en een gezellige familie bedwantsen (bed bugs) onder je…geloof me, dat wil je niet!

3. Zorg dat je goed geïnformeerd bent.
Weet wat de etiquette zijn van het land dat je bezoekt. Bedek je schouders en benen als dat beleefd en passend is. In sommige landen is het bijvoorbeeld ook niet beleefd om naar iets of iemand te wijzen. Dus om ongemakkelijke situaties te voorkomen, is het slim om je vooraf goed in te lezen over de cultuur en gebruiken van de plek die je gaat bezoeken. Zorg dat je ‘blend’ met je omgeving en niet te veel opvalt. In sommige landen kan het ook slim zijn om een nep-trouwring te dragen, zodat je geen ongewenste aandacht krijgt.

Solo Reizigers

4. Zorg dat mensen weten waar je bent.
Ga niet spontaan een week zeilen in Indonesië, zonder dat het thuisfront weet waar je uithangt. Ik stuur mijn familie altijd een klein reisschema met vluchten, al geboekte overnachtingen en een indicatie van wanneer ik waar ongeveer ben. Natuurlijk verandert dit regelmatig doordat ik enorm ‘go with the flow’, maar dan geeft ik mijn nieuwe ‘flow’ gewoon weer door!

5. Maak kopiëen van belangrijke documenten.
Dit is misschien wel de belangrijkste tip! Soms raakt je koffer zoek en sommige ongelukkige reizigers worden helaas beroofd. Zorg daarom altijd dat je in ieder stuk bagage een kopie van je paspoort hebt zitten. Ik upload de bestanden meestal ook naar Dropbox voor vertrek.

6. Zorg dat je een goede medicijnvoorraad bij je hebt.
Niets verpest een reis meer dan een ‘Bali Belly’, een ‘Delhi Belly’, of iedere andere ‘niet zo gezellige Belly’ in het buitenland. Op een voedselvergiftiging kun je je thuis voorbereiden door wat antibiotica en andere middelen in je koffer te stoppen. Bijsluiters van buitenlandse medicatie is vaak niet te lezen. Mijn Indonesisch is bijvoorbeeld niet heel erg goed… Ik ben erg gesteld op kuzu en neem het altijd mee. Echt een natuurlijk wondermiddel! Als ik last van mijn buik krijg, verwarm ik appelsap met wat kuzu. HIER lees je er meer over.

7. Doe geen domme dingen.
Het spreekt misschien voor zich, maar doe niets wat je thuis ook niet zou doen. Loop niet ’s avonds laat alleen naar huis in een stad die je niet kent om geld te besparen. Ik heb altijd wat reserve geld bij me, zodat ik een taxi kan nemen. Ubers zijn in steden vaak ook een uitkomst. Neem genoeg water mee als je alleen gaat hiken. Zorg dat je telefoon het doet en ALTIJD is opgeladen en laat iemand in je hostel of hotel weten wat je die dag gaat doen. Geef nooit je kamernummer door aan iemand die dat niet hoeft te weten.

♥ Klik HIER voor de post over mijn solo reis naar Australië en laat je inspireren!Booking.com