Top 10 Must Have Travel Apps


Travel Apps


1. XE Currency
Aangezien ik geen held ben in hoofdrekenen, is deze app onmisbaar. Hij rekent razendsnel de plaatselijke valuta’s om in euro’s.

2. Tripadvisor
Waar ik ook ben, deze website gebruik ik altijd om te kijken welke restaurants goed beoordeeld worden en welke verstopte boetiekhotelletjes de moeite waard zijn.

3. Skyscanner
Deze app is ideaal bij het zoeken naar de goedkoopste tickets. Hij vergelijkt meer luchtvaartmaatschappijen dan bijvoorbeeld Cheaptickets en is net wat uitgebreider.

♥ 4. Trivago
Voor het vergelijken van prijzen van een hotel, gebruik ik altijd Trivago. De app vergelijkt razendsnel alle aanbieders voor je. Het is ook slim om even op de website van je hotel of appartement zelf te kijken of er nog acties zijn.

♥ 5. Booking.com
Het handige aan Booking.com vind ik dat je veel boekingen vaak nog tot een week voor aankomst kosteloos kunt annuleren. Via de app heb je snel inzicht in je reserveringen en kun je extra opties aanvragen, bijvoorbeeld vroeg inchecken of je kunt je boeking annuleren, mocht het nodig zijn. Duidelijke en overzichtelijk app.

6. Airbnb
Bestaat er nog een wereld vóór Airbnb? Wat een uitkomst is deze website. Ik gebruik em vaak voor bezoeken aan bijvoorbeeld New York en Ibiza. Er staan ook veel mooie grotere huizen op, ideaal als je met een groep vrienden wat wilt boeken. Ik boek wel altijd adresjes die al een keer beoordeeld zijn.

7. Yahoo Weather
Voor een reis check ik gemiddeld 6 keer per dag de weersverwachting van mijn reisbestemming…niet dat het helpt…Deze app geeft vaak de meest kloppende voorspelling en is lekker overzichtelijk.

♥ 8. Yelp
Op zoek naar een specifiek restaurant op je reisbestemming? Bijvoorbeeld een glutenvrij restaurant, een Thai of heb je zin in sushi, dan vind je die moeiteloos met Yelp. Daarnaast staat er, heel handig, een score bij gebaseerd op reviews.

♥ 9. Instagram
Ok ik ben ‘lichtelijk’ verslaafd…Wij maken vreselijk veel foto’s op reis en dit is echt de beste social media app om een visueel dagboek bij te houden. Daarnaast is het verslavend om mooie foto’s van anderen te bekijken. Mijn instagram account is: LittleWanderbook

♥ 10. Google Translate
Spreekt voor zich. Hoe fanatiek je voor vertrek ook Japans hebt zitten studeren, soms is het toch handig om een klein beetje hulp te krijgen op lokatie. Zodat “Ken joe tok a little slower” en ‘Ei don’t onderstent joe” wat minder vaak voor problemen zorgen…