Eerste hulp bij je ESTA aanvraag

Ga je winkels leegshoppen in New York, opwarmen in de warmte van LA of heb je een stop-over in Amerika op doorreis naar een ander land? Dan ontkom je er niet aan: je zult een ESTA aan moeten vragen om Amerika in te komen. Ik kreeg een kleine ‘panic attack’ toen ik dit voor het eerst moest regelen, maar er zijn gelukkig instanties die je kunnen helpen bij je ESTA aanvraag.

Esta aanvraagBroadway New York / ESTA aanvraag

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Je kunt je ESTA gemakkelijk aanvragen via bijvoorbeeld E-visums.nl Als je aanvraag is goedgekeurd, is je visum 2 jaar geldig en mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig retourticket.

Zonder goedgekeurd ESTA-formulier kom je Amerika niet in. Zorg dan ook dat je ruim op tijd begint met de aanvraag, uiterlijk 72 uur voor vertrek. De aanvraag is niet gratis en je hebt een creditcard nodig voor de betaling. Als je de aanvraag van je ESTA laat lopen via E-visums.nl heb je geen creditcard nodig. Hier kun je betalen met IDEAL of Paypal. Een ESTA via E-visums.nl is beschikbaar vanaf €29,95 en het is maar 5 minuten werk.

Esta aanvraag

Een ander groot voordeel van je ESTA aanvragen via E-visums.nl is dat je je visum, als dit voor 23:00u is aangevraagd, dezelfde dag nog hebt. Zonder gedoe.

Een goedgekeurde ESTA biedt helaas geen volledige garantie dat je ook daadwerkelijk het land binnenkomt bij aankomst. Dit bepaalt de douane ter plekke.

Esta aanvraagVictoria Secret New York / ESTA aanvraag

Mocht je na 1 maart 2011 in Iran, Noord-Korea, Jemen, Libië, Tsjaad, Somalië, Venezuela, of Syrië zijn geweest, dan kom je helaas niet meer in aanmerking voor een ESTA en zul je een ‘normaal’ visum moeten aanvragen.

Vraag nu je ESTA aan via http://www.e-visums.nl!

Klik HIER voor de leukste cocktailbarretjes in New York!
Klik HIER voor nog meer tips voor New York.

Deze blogpost werd gesponsord door E-visums.nl.

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!