Amsterdam weekendtips mei 2023

Nu de zon zich weer wat vaker laat zien, onze gemoedstoestand langzaamaan weer een beetje boven nul komt en de dikke winterjassen eindelijk in vacuümzakken en koffers verdwijnen, is het de hoogste tijd voor wat kakelverse Amsterdam weekendtips. Met in deze editie: Portugees “fine dining’, op bezoek bij ‘Onze Gigi’, een bar die in de hens gaat en een spiksplinternieuw terras met overnachtingsmogelijkheden…

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt.

Amsterdam weekendtipsLa Nostra Gigi | Amsterdam weekendtips mei 2023 | foto: David@todaysbrew


1. Arca
Bijna iedere zomer vertrek ik naar Portugal. Ik ben verliefd op Lissabon, de mooie stranden en vooral: de keuken. Restaurant Arca wordt ook wel de Portugese schatkist van Amsterdam genoemd. Daar ben ik het helemaal mee eens! Hier proef je de verfijnde smaken van Portugal. Begin de avond met een van de creatieve cocktails in de bar, probeer zeker “The Navio” met Don Julion Blanco Tequila, Cointreau, supasawa, limoenblad, olijfolie en Spaanse peper… als je durft. Arca serveert het brood met zachte, gerookte boter met ‘rosemary dust’. De ‘Bulhao Pato Clams’ zijn een must en smaken precies zoals ik ze in Lissabon in mijn favoriete wijnbar ook at. Dikke aanrader!

BIJZONDER OVERNACHTEN IN AMSTERDAM

Portugese gerechten bij Arca | Amsterdam weekendtips mei 2023


BOOZY BRUNCH SPOTS IN AMSTERDAM

2. La Nostra Gigi
Op 7 april opende deze kleurrijke trattoria haar deuren op het Marie Heinekenplein. ‘Onze Gigi’ heeft een te gek, kleurrijk interieur! Flaneer een middagje op het terras, ga gezellig lunchen met je moeder of plof neer op een van de mooie bankjes, met oesters en een goed glas wijn. Cocktails? Nessun problema! Uitgebreid dineren? Certamente! La Nostra Gigi serveert heerlijke Italiaanse gerechten. Probeer de corvina en de goddelijk lekkere truffelpasta! De presentatie van deze pasta is een hele belevenis….

Amsterdam weekendtipsHet te gekke interieur van La Nostra Gigi | Amsterdam hotspots | food foto’s: NITRO Amsterdam, interieur: David@todaysbrew


MIJN FAVORIETE YOGA SPOT IN AMSTERDAM

3. The Chupitos Club
In eerste instantie wist ik niet goed wat ik me voor moest stellen bij deze shooterbar, maar ooooh wat heb ik hier een leuke avond gehad. De gerechten op de kaart zijn dik in orde. Probeer de “Pani Puri” balletjes met pulled chicken, kokoscurry en koriander. Ook de ceviche en de Pao de Queiljo (Braziliaanse kaasbroodjes) zijn zalig. Daarnaast staan er enorm veel goede cocktails en kleurrijke shotjes op de kaart en dat alles onder het motto: “Come for dinner, stay for the party”.

De bar lijkt geregeld in de fik te vliegen, maar dat hoort bij de bereidingswijze van sommige shotjes… Flambé en met een marshmallow; wat wil je nog meer? Rond 23:00 gaan de tafels aan de kant en kun je hier tot in de vroege uurtjes dansen. Tijdens de maandelijkse evenementen ‘The Last Chupper’ en ‘The Day After’ (brunch) is er entertainment, verzorgd door Non de Gène, dus houd de agenda in de gaten!

Amsterdam weekendtipsBij The Chupitos Club ben je de hele avond en nacht onder de pannen | Amsterdam hotspots | foto’s Dorith Mous & Martijn Barzilaij


EEN BOOTTOCHT MET KAAS & WIJN

4. Deck
Amsterdam krijgt er een nieuwe zomerhotspot bij. In Noord opent deze maand een nieuw stijlvol terras inclusief een bomvolle agenda met evenementen, pop-ups en dj-sets. Deck is elke dag geopend van 12.00 tot 23.00 uur en heeft een menu met streetfood bites, van ‘Takoyaki Octopus Balls’ en falafel tot ‘Sticky Karaage Chicken’. Op de steiger van Deck is ruimte voor boten om aan te leggen, dus ook per boot kun je genieten van een drankje in de zon. Mocht je het zó gezellig vinden dat je wilt blijven slapen dan kan dat, want Deck is onderdeel van YOTEL Amsterdam!

Deck

DE BESTE TERRASSEN IN AMSTERDAM
BOOZY BRUNCH SPOTS IN AMSTERDAM