Kwazulu-Natal deel 3: Kosi Forest Lodge

Na ons verblijf bij de fantastische Thonga Beach Lodge vertrekken we naar bestemming nummer 3: Kosi Forest Lodge. Onderweg bezoeken we een kerk, zo groot als een klein klaslokaal, waar iedereen, zittend op plastic stoelen, in de mooiste zondagskleding uit volle borst gospelliederen zingt. Kippenvel. Een klein meisje lacht verlegen naar me in haar rode jurkje, terwijl ze me onderzoekend aankijkt. De oude man voor me, probeert door zijn bekraste bril geconcentreerd de woorden in zijn versleten bijbel te lezen. In de zondagskleding zitten hier en daar gaten, schoenen zijn doorlopen, maar iedereen lacht naar ons. We zijn welkom.

Kosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest Lodge

Na deze indrukwekkende ervaring rijden we door naar Kosi Forest Lodge, waar we vriendelijk worden verwelkomd met een ijskoud drankje. Misschien heb je al wat kiekjes voorbij zien komen op mijn Instagram. De lodge ligt in een prachtig bosrijk gebied, met apen die om onze hut springen en een zwembad waar je voor zonsondergang uit moet zijn, omdat je anders gezelschap krijgt van wat nieuwsgierige & territoriale nijlpaarden. Ja, zo gaan die dingen in Kwazulu-Natal…

Kosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest Lodge

Onze hut is basic, maar van alle gemakken voorzien en we hebben een prachtige buitenbadkamer incl. bad! Voor deze eerste dag staan geen activiteiten op de planning en dat is voor mij wel even goed; ik voel me niet zo lekker. Dat gebeurt bijna iedere reis wel een keer en ik neem altijd kuzu mee: mijn wondermiddel voor buikklachten op reis!

Kosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest Lodge

De volgende ochtend blijkt dat ook mijn reisgenootje niet lekker is. Ik ben gelukkig opgeknapt en ga op pad. Rondom de Kosi Forest Lodge vind je mangroven, moerasland & meren, die grenzen aan de Indische Oceaan. Dit natuurreservaat is Unesco Werelderfgoed. In de riviermond bevindt zich een koraalrif dat rijk is aan flora & fauna. Je snorkelt tussen tropische vissen die specifiek in dit gebied voorkomen en vaak alleen diep in de zee te bewonderen zijn. Dat maakt dit één van de beste snorkelplekken van Zuid-Afrika!

Kosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest LodgeHelaas zit het weer niet mee, maar ik besluit tóch het water in te gaan, nat ben ik toch al en GODZIJDANK ben ik gegaan! Het water is ondiep bij Kosi Bay Mouth en dit gebied wordt ook wel ‘The Aquarium’ genoemd. Wat een kleuren en wat een indrukwekkende schoonheid onder water!! Ik heb gedoken bij het Great Barrier Reef in Australië, maar daar doet deze plek zeker niet voor onder! We zien onder andere de Devil Firefish, Honeycomb Moray Eels en we vinden Dory…nou ja, ze lijkt er in ieder geval op!

Kosi Forest LodgeKosi Forest LodgeKosi Forest Lodge

Door de regen vallen een aantal andere activiteiten letterlijk ‘in het water’. We slaan de aangeraden boottocht en het kajakken over en omdat ik me gisteren niet goed voelde, hebben we ook de ‘forest walk’ niet kunnen doen. Het is duidelijk: ik moet nog een keer terug! Dit was slechts een zeer appetijtelijk voorproefje van wat hier allemaal te zien & te beleven is…

Kosi Forest LodgeKosi Forest Lodge

Kosi Forest Lodge, Kosi Nature Reserve Manguzi, Zuid-Afrika
http://www.kosiforestlodge.co.za

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!

Klik HIER voor deel 1 van mijn reis door Kwazulu-Natal: Tembe Elephant Park
Klik HIER voor deel 2: Thonga Beach Lodge

Voor de beste vliegtickets kijk ik altijd op Momondo.
Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door South African Tourism & Mijn Zuid-Afrika.Booking.com