Luxe Lunch DeLaire Graff, Stellenbosch

Dat Zuid-Afrika een waar paradijs is voor wijnliefhebbers is al lang geen geheim meer. Tijdens mijn verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan het wereldberoemde Stellenbosch natuurlijk niet ontbreken. Met een Uber rijden we in ongeveer 1,5 uur van Kaapstad naar onze luxe lunch bij DeLaire Graff Wine Estate in Stellenbosch. Zodra we Kaapstad uitrijden, worden we geconfronteerd met enorme armoede. De grote sloppenwijken links en rechts van de weg, staan in schril contrast met onze bestemming deze middag…

DeLaire GraffDeLaire GraffDeLaire Graff

We komen aan op een paradijselijke plek in de bergen, waar de zon het bloemrijke landschap op een schilderij van Bob Ross doet lijken. Wat een perfecte laatste dag in Zuid-Afrika! Vanavond stappen we in het vliegtuig terug naar winters Amsterdam en is het weer tijd voor snuggies, onesies en de verwarming op standje ‘tropisch’, dus nu is het nog even genieten geblazen.

DeLaire GraffDeLaire Graff

We krijgen een rondleiding door de wijngaard in een golfkarretje en leren alle ‘ins en outs’ over de wijnproductie. Veel producten die in het restaurant worden gebruikt, zoals kruiden, fruit en groentes, worden verbouwd in de tuin van DeLaire Graff. Er is een uniek irrigatiesysteem aangelegd waardoor er altijd genoeg water is voor de wijnranken, tuinen en bloemen.

DeLaire GraffDeLaire Graff

DeLaire Graff Wine Estate heeft een aantal exclusieve lodges, een spa, restaurants, boetiekjes en overal posterwaardige uitzichten. We schuiven aan voor een lunch op Michelin-sterrenniveau, bij het zien van iedere nieuwe gang slaken we een klein, ingehouden gilletje van geluk. Vrij gênant…

DeLaire GraffDeLaire Graff

Onze smaakpapillen genieten van een proeverij van oesters op drie manieren bereid, tonijn omhuld met krokante sesamzaadjes, geserveerd met auberginetapenade & kaviaar en crème brulée met basilicumijs, zachte citroencake & gekristalliseerde witte chocolade…. Wat een kunstwerkjes en wat een smaken! De foto’s zullen je zeker doen watertanden.. ik zou willen dat ik de smaken via de WIFI door kon sturen!

DeLaire GraffDeLaire Graff

En dan hebben we het nog niet eens over de wijn gehad. We laten ons adviseren en worden iedere gang verrast met een nieuwe DeLaire Graff wijn. Terwijl we ondertussen lijstjes bijhouden met wijnen die mee naar huis moeten, genieten we van frisse champagne, fruitige Sauvignon Blanc en een kruidige, volle Merlot… We willen NOOIT meer naar huis!!

DeLaire Graff

Mocht je denken dat deze lunch niet te betalen is: voor een driegangenmenu ben je gemiddeld pp 500.000 rand kwijt exclusief wijn. Dat is amper 34 euro!! Voor die prijs eet je creatieve kunstwerkjes van ongekend hoog niveau, op één van de mooiste plekken van Zuid-Afrika. Trek een mooi jurkje aan en ga een zondag flaneren & van het leven genieten bij DeLaire Graff in Stellenbosch! YOLO! Laat me weten hoe het was…

DeLaire Graff

Mocht je toch een nachtje willen blijven slapen, dan moet je wel een goed gevulde portemonnee hebben. Voor een nacht in een van de prachtige, exclusieve lodges betaal je ongeveer 900 euro per nacht. Er is een helikopter waarmee je uitstapjes naar Kaapstad en omgeving kunt maken. Wel zo handig. Klik HIER voor de lodges en de overnachtingsmogelijkheden.

DeLaire Graff Wine Estate, Helshoogte Pass, Stellenbosch
http://www.delaire.co.za/Booking.com