11 x de Beste Cocktailbars in New York

In New York weten ze wel hoe ze moeten shaken! In deze lijst vind bijzondere plekken voor een avondje uit. Dit zijn de 11 beste cocktailbars in New York!

beste cocktailbars in new york

De beste cocktailbars in New York | highlights en tips

1. Apotheke ligt verborgen in China Town. Ooit was het een opiumkit, maar nu is het een bijzondere cocktaillounge, geïnspireerd op de Europese apothekers & Parijse absinthuizen rond het jaar 1800. Meer dan 250 ‘alles genezende’ cocktailrecepten worden uitgeschreven aan de bar.
Zo kun je bijvoorbeeld een ‘Painkiller’, een ‘Euphoric Enhancer’ of een ‘Rum Opium Uplifter’ krijgen…hè lekker.
Prijs per cocktail: $14-$16
http://www.apothekenyc.com


2. The Library in The Nomad Hotel, is een bar/bibliotheek van twee verdiepingen, met elkaar verbonden door een authentieke wenteltrap. Je kan hier genieten van fingerfoods & cocktails, terwijl je verdwijnt in één van je gekozen boeken. Supermooie locatie!
Probeer zeker de ‘Radishes Dipped in Butter with Fleur de Sel’ voor $8…yummm.
Prijs per cocktail: ongeveer $15
http://www.thenomadhotel.com./dining/library


beste cocktailbars in new yorkNew York | highlights en tips

3. Mulberry Project serveert ‘Custom Crafted Cocktails’ in Little Italy. Geen lange menukaarten, maar een schoolbord aan de muur, met daarop verschillende ingrediënten. Vertel de barjongen, aka mixologist, welke smaken je lekker vindt en of je bijvoorbeeld van zoet of zuur houdt, dan maakt hij jouw eigen customised cocktail. Wat dacht je van een Cucumber-Chipotle Whiskey Daiquiri?
Het interieur is een eerbetoon aan de New Yorkse streetart.
Prijs per cocktail: $14
http://www.mulberryproject.com


4. Boom Boom Room aka The Top Floor van The Standard Hotel is geen plek voor een goedkoop avondje uit, maar wel een memorabele. Overal heb je fantastisch uitzicht over de stad, je ploft in een comfortabele leren sofa en er wordt live jazzmuziek voor je gespeeld. Het lijkt wel een James Bond filmset. Laat de armoe de pest maar krijgen!
Beloof me dat je, heel glamourous, de toiletten even opzoekt…dit is namelijk een life-changing experience (iets met glazen wanden en een fantastisch uitzicht..:-).
Prijs per cocktail: ongeveer $20
http://www.standardhotels.com

DE BESTE VLIEGTICKETS NAAR NEW YORK

5. Death&Co. Ook al klinkt de naam een beetje zwartgallig, Death& Co. is een instituut in de East Village en heeft vele awards gewonnen. De ‘mixologists’ zijn ware genieën als het op smaak aankomt, en vinden steeds weer nieuwe cocktails uit. Ze doen niet aan reserveringen dus er is een grote kans dat je even moet wachten op een plekje.
Prijs per cocktail: ongeveer $14
http://www.deathandcompany.com


De beste cocktailbars in New York | highlights en tips

6. PDT. ‘Please Don’t Tell’ begon als één van New York’s grootste verborgen schatten, maar zoals dat met alle geheimen gaat, ze komen uiteindelijk uit. Nog steeds is het een enorme ervaring om, via een vintage telefooncel in een hotdogtent in de East Village, een fantastische cocktailbar binnen te komen…Crif Dogs is één van de beste hotdogzaken van New York, maar we hebben het nu over cocktails. Dus maak een reservering, pak de telefoon op, dan helpt de hostess aan de andere kant van de lijn je verder:-).
Tip: Neem iemand mee die niet weet wat er gaat gebeuren!
Prijs per cocktail: ongeveer $14
http://www.pdtnyc.com

EEN FRANSE BOULANGERIE IN SOHO – NY 

7. Pravda. Russisch geïnspireerde ‘sovjetchic’ cocktailbar Pravda in Soho, schenkt de beste ‘infused vodka’ in New York. Probeer de ‘Blueberry Lavender Vodka’ of de ‘Horseradish Martini’ met wat kaviaar (voor wie het kan betalen) en je avond is compleet. Nou ja, bezoek ook hier de toiletten (vinden de Amerikanen net zo belangrijk als de bar zelf) en je waant je meteen in de U.S.S.R. Bijzondere plek!
Prijs per cocktail: $15, infused vodka $12


New York | highlights en tips

8. Mayahuel is de Mexicaanse hemel. Deze plek is gespecialiseerd in tequila en mezçal: de oudste likeur van Amerika.. Maar Mayahuel is veel meer dan een tequilabar. Ze wonnen in 2010 de prestigieuze Best Cocktail Bar in the World, bij Tales of the Cocktail. Het idee van de bar is de bezoekers hun liefde voor Mexico te laten voelen in de drankjes, het eten, het interieur en de muziek. Love it.
Prijs per cocktail: $14
http://www.mayahuelny.com

ZO REGEL JE JE ESTA (VISUM)

9. The Dead Rabbit. Weer zo’n gezellige naam…allesbehalve wat je in je cocktail wil hebben zou ik zeggen, maar deze bar heeft bijna alle prijzen gewonnen die er voor cocktailbars bestaan. Afgelopen jaar won ‘The Dead Rabbit’ ‘The Best Cocktail Bar in the World’, bij Tales of the Cocktail. De bar is geïnspireerd op oud New York en Ierse tradities. Het is dan ook geen verassing dat beide eigenaren uit Ierland komen. Naast heerlijke cocktails schenken ze 145 verschillende soorten Ierse whiskey. Geen poeha, Irish all the way.
Prijs per cocktail: $15
http://www.deadrabbitnyc.com


De beste cocktailbars in New York | highlights en tips

10. Gansevoort Rooftop Bar. Het leven op de Gansevoort Rooftop Bar in het Meatpacking District, is ongeveer zo Sex & The City als je het je maar voor kunt stellen. Nip aan je cocktail naast de enorme rooftoppool, met een adembenemend 360 graden uitzicht over de stad. Maak een reservering, trek je mooiste jurkje aan en dans (in het weekend) de nacht in. Kom voor 23:00 anders staat er een flinke rij. Must-visit.
Prijs per cocktail: $15
http://www.gansevoorthotelgroup.com

DE BESTE HOTELS IN NEW YORK

De beste cocktailbars in New York | highlights en tips

11. The Rum House is een perfecte plek voor een drankje voor je het theater in gaat. Centraal gelegen, in het hart van Times Square. Deze 1970’s vintage pianobar van het Edison Hotel schenkt maar liefst 6 verschillende Bloody Mary’s. Je voelt hier de historie van vervlogen tijden en ze hebben er de heerlijkste cocktails. The Rum House is gespecialiseerd in whiskey & (wat een verassing) rum :-).
Prijs per cocktail: $12-$15
http://www.therumhousenyc.com

DE BESTE VLIEGTICKETS NAAR NEW YORK

EEN FRANSE BOULANGERIE IN SOHO – NY