Five Leaves New York, Brooklyn

Sinds de opening in 2008 is Five Leaves een enorme hipster hotspot geworden. Het is de oversteek naar Brooklyn meer dan waard! Ooit had de eigenaar, samen met Heath Ledger, het plan een café te starten. Helaas overleed Heath veel te vroeg, maar het café is er toch gekomen: Five Leaves.

Five Leaves New York

Je kunt hier de hele dag door terecht voor lekkers, maar de plek staat vooral bekend om de bijzonder smakelijke brunchkaart! Zo staan er bijvoorbeeld truffelfrietjes, gestoomde mosselen in saffraan-kokossaus, oesters en ‘Devils on Horseback’: medjouldadels gerold in bacon en gevuld met amandelen & peper, op het menu. Nou slaan mijn speekselklieren al op hol bij het woord ‘truffel’; het is echt belachelijk moeilijk om uit al dit lekkers iets te kiezen!

Five Leaves New York

Houd ook een beetje ruimte over voor een toetje…Wat dacht je bijvoorbeeld van een Rosewater Pavlova met Passievrucht Curd of een Kamille & Lavendel Panna Cotta.
En dan hebben we het nog niet eens over de cocktails gehad! Alle klassiekers staan op de kaart, maar ook andere creatieve recepten zoals een heerlijke ‘Pirate Booty’
Op de wijnkaart staat mijn favoriete Sauvignon Blanc uit de Marlborough regio in Nieuw Zeeland!


Manhattan is natuurlijk een walhalla in New York, maar ga zeker ook naar Brooklyn & Williamsburg!
Je kunt bij Five Leaves niet reserveren, dus de kans dat je even moet wachten op een tafeltje is groot.

♥ Five Leaves, 18 Bedford Ave., Greenpoint
http://www.fiveleavesny.com

Klik HIER voor de 11 beste cocktailbars in NY!Booking.com