Café Ter Marsch: Kip van de Houtskoolgrill

Afgelopen najaar opende de grote broer van het bekende Ter Marsch & Co zijn deuren op de gezellige Witte de Withstraat in Rotterdam: Café Ter Marsch. Ter Marsch & Co heeft recent weer een prijs gewonnen voor de beste burgers van de stad en bij Café Ter Marsch is de ‘signature dish’ kip van de houtskoolgrill. Kies er één van de drie sausjes bij, frietjes met een bijzondere mayonaise & wat warme of koude groentes en klaar ben je!

Cafe Ter MarschCafe Ter Marsch

Ik kies voor de kip met wintertruffelsaus, frietjes met béarnaisesaus en gegrilde groentes. Man, wat een mals kippetje! Yummm! Je kunt ook kiezen voor een Steak Dry Aged Ocean Beef van 100 gram. Deze is bij flinke trek ook nog groter te bestellen… Op de wijnkaart staat mijn lievelings Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland en ook de Verdejo per glas is heerlijk!

Cafe Ter MarschCafe Ter MarschTip: probeer vooraf de krokante Aziatische kip met een pindasausje als deze op de kaart staat!

Het interieur is een kunstzinnige, creatieve mix met graffiti van vleesetende planten & een prachtige wand vol oude foto’s. De graffiti is gemaakt door Wouter van Foose, die startte als afwasser bij Ter Marsch & Co en in de nachtelijke uren zijn handtekening achterliet op de muren. De sfeer is relaxed en de bediening supervriendelijk. Fijne plek voor lunch/ diner of een drankje. Hier kom ik nog een keer terug!

Cafe Ter Marsch

Psssst, er is ook een Ter Marsch & Co geopend op de Vijzelstraat in Amsterdam

Café Ter Marsch, Witte de Withstraat 81, Rotterdam
Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat 70, Rotterdam
http://www.cafetermarsch.nl/cafetermarsch

Foto’s interieur: Annebel EppingaBooking.com