Restaurant Mini Bar Teatro, Lissabon

Mini Bar Teatro in Lissabon: waar moet ik beginnen. Dit is het béste restaurant waar ik in tijden heb gegeten. Ik ben bang dat dit zo’n vreselijk euforisch stuk wordt, waarvan jullie denken: ‘nou nou poeh poeh het zal allemaal wel’, of ‘die heeft vast dik betaald gekregen om hier over te schrijven’. Ik kan gewoon niet anders dan vervallen in extreme gelukzaligheid en daar heb ik geen cent voor gehad.

Met de flexibele Lisbon Card heb je onbeperkt toegang tot openbaar vervoer en gratis toegang tot musea en topattracties, zonder wachtrijen. Geldig voor 24, 48, of 72 uur. Je koopt ‘m HIER.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Mini Bar TeatroMini Bar TeatroMini Bar Teatro

Op aanraden van een bekende reserveer ik een tafel voor mezelf bij Mini Bar Teatro. Ik vind het altijd spannend om in mijn eentje naar een restaurant te gaan. Je voelt je toch een beetje bekeken. Maar door de vriendelijke bediening voel ik me gelukkig snel op mijn gemak.
Mini Bar Teatro is gevestigd in een oud theater en alle gerechten hebben dan ook namen uit de toneelwereld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit ‘Support Actors’, ‘Leading Ladies’ en ‘Tragi Comedies’. Extra leuk voor mij, aangezien ik ben afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool! Luis adviseerde me het verrassingsmenu van de chef te nemen, het ‘Epic Menu’, dus de keus is snel gemaakt.

DE BESTE WINKELSTRATEN IN LISSABON

Mini Bar TeatroMini Bar TeatroMini Bar Teatro

Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Lissabon! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.

In 10 indrukwekkende gangen komen onder andere een belachelijk lekkere ‘explosive olive’, een Margarita appel, bruschetta met foie gras, vijgen & honing, gerookte zalm met appel onder een rokende stolp en chocoladeschuim met ijs en zout voorbij. Need I say more? Ieder bord dat op mijn tafel verschijnt, is nog mooier dan het vorige en mijn smaakpapillen hebben de avond van hun leven! Er is zóveel aandacht besteed aan de gerechten, het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes en ik voel me even de koningin van Lissabon; ik weet niet wat me overkomt!

MIJN FAVORIETE RESTAURANTS IN LISSABON

Mini Bar TeatroMini Bar Teatro

De eigenaar, José Avillez, geboren en getogen in Lissabon, heeft 6 restaurants in de stad, waarvan er één binnen een jaar na opening een Michelinster krijgt: Belcanto. Dan doe je wel iets goed, zou ik zo zeggen. Deze getalenteerde chef verzint een ‘explosive olive’ en als ik aan de bediening bij Mini Bar vraag hoe dit in hemelsnaam is gemaakt, krijg ik zowaar het kookboek aangereikt. Ik had natuurlijk snel foto’s moeten maken, zodat ik thuis een verpletterende, onuitwisbare indruk had kunnen maken op mijn vrienden & dates en ik mezelf in één klap onsterfelijk had gemaakt in de keuken…maar dat is deze domkop, helemaal ‘confused’ van alle hysterische culinaire indrukken, dus vergeten!

DE BESTE BRUNCHPLEKKEN IN LISSABON

Mini Bar TeatroMini Bar Teatro

Als je maar één avond in Lissabon bent, dan MOET je naar Mini Bar Teatro! Ervaar het zelf, geniet van de moderne Portugese keuken en ik hoor heel graag hoe het was….Wel even reserveren van tevoren!

FANTASTISCH NIEUW RESTAURANT VAN JOSE AVILLEZ
TE GEKKE DAGTRIP NAAR SINTRA & CASCAIS

Vliegen naar Lissabon

Ik ben fan van Tix.nl #nospon. Voor mijn reis naar Mallorca heb ik ook weer tickets via Tix.nl geboekt. Heel overzichtelijk en makkelijk!

DE BESTE VLIEGTICKETS NAAR LISSABON

DE BESTE VLIEGTICKETS NAAR LISSABON
MIJN VERBLIJF IN SURFSTADJE ERICEIRA