Salty Pelican Hiriketiya: een oase in Sri Lanka

Al een paar jaar droom ik weg bij de content op het Instagram account van Salty Pelican Retreats. Een vriendin van me verbleef 3 jaar geleden in het prachtige retreat in Hiriketiya en kwam laaiend enthousiast thuis. Daarom nam ik Salty Pelican, met locaties in Portugal en Sri Lanka, al op in het lijstje met beste surf en yoga retreats ter wereld. Deze maand was het eindelijk zover: ik checkte zelf in bij Salty Pelican Hiriketiya…

BESTEL MIJN BOEK TROPICAL ESCAPES HIER

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Salty Pelican HiriketiyaHet uitzicht vanuit de yoga shala bij Salty Pelican Hiriketiya

Hiriketiya is een van mijn favoriete plekken in Sri Lanka, maar omdat het een kleine baai is en de plek steeds populairder wordt, voelt het vaak erg druk. Ook Dots Bay House voelde dit jaar drukker dan ooit. Zodra ik bij Salty Pelican Retreats naar binnenloop na mijn dagen in het noorden van het land, waar ik de ene berg na de andere beklom, voel ik meteen rust. Mijn kamer is enorm en van alle gemakken voorzien. Ik heb een gigantisch bed, een grote regendouche met fijne shampoo en conditioner (iets wat je bijna nergens krijgt in dit land), een goed koffie-apparaat (ook een unicum), een waterkoker, een tv met Netflix en Amazon Prime, een grote kast (pak die koffer maar uit!) en een groot balkon met een hangstoel. Het uitzicht op het zwembad en de rondspringende apen in de omringende palmbomen is al even idyllisch. Wat een plek…

LOSSE NACHTEN BIJ SALTY PELICAN RETREAT HIRIKETIYA

Salty Pelican Hiriketiya

Mijn enorme kamer met fijne doucheproducten | Salty Pelican Hiriketiya

Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Sri Lanka! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.

Omdat ik ook moet werken, installeer ik me regelmatig in The Backyard; het restaurant van Salty Pelican Retreats. Dit restaurant is ook open voor bezoekers die niet in het retreat verblijven. De keuken is gespecialiseerd in Mexicaanse gerechten en de taco’s zijn een begrip in Hiriketiya. Ook de cocktails zijn gevaarlijk lekker… Probeer een Coconut Martini! Ik heb hier de beste koffie van mijn reis gedronken en het ontbijt is een feest; Shakshuka, French Toast en heerlijke Sri Lankaanse hoppers! Echt fantastisch.

CHECK HIER AL MIJN HIRIKETIYA TIPS

Salty Pelican HiriketiyaSalty Pelican Hiriketiya | Sri Lanka tips en highlights

Iedere ochtend ga ik om 07:30 naar een yogales. De yoga shala ligt aan de overkant van het zwembad. Hier verdwijnen de geluiden van de tuk tuks naar de achtergrond en hoor je alleen het geritsel van de apen en de lofzang van een trotse pauw, die regelmatig op het dak van het hoofdgebouw paradeert. Ik heb voor het eerst in mijn leven een pauw zien vliegen! Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ze dat konden… Weer wat geleerd. Ook voor de shala geldt dat ik nergens in Sri Lanka een fijnere heb gevonden. De yogalessen van Carla zijn ontzettend goed. In de ochtend staan vinyasa-lessen op het programma en aan het einde van de middag yin yoga-lessen. Carla brandt lekkere wierook en aan het einde van de les voel je je gegarandeerd beter dan hoe je de les inging. Mocht je een keer geen zin hebben in yoga- en surflessen dan neem je gewoon een dagje “vrij”. Niks moet, alles mag.

MIJN TREINREIS VAN KANDY NAAR ELLA

The Backyard HiriketiyaRestaurant The Backyard | Salty Pelican Hiriketiya

Als mijn sociale batterij leeg is, trek ik me terug op mijn koele kamer en zet Netflix op. Thuis sta je natuurlijk ook niet de hele dag AAN en zou je ook je momenten op de bank pakken. Toen ik voor het eerste ging soloreizen, vond ik het heel erg lastig om deze momenten te pakken, omdat ik steeds het idee had dat ik iets moest doen en niets wilde missen. Nu weet ik dat ik soms even moet opladen in mijn eentje. Over opladen gesproken: ze hebben hier een generator, waardoor je van mogelijke power cuts niks merkt! Dus je hebt hier de hele dag snelle WIFI, koffie en airco. Dat is geen overbodige luxe in dit tropische klimaat.

LOSSE NACHTEN BIJ SALTY PELICAN RETREAT HIRIKETIYA

Salty Pelican HiriketiyaHet heerlijke ontbijt | Sri Lanka tips en highlights

Veel gasten blijven hier minstens een week. In de ochtend en avond eet je samen en overdag zie je elkaar bij de yoga- en surflessen, waardoor er een gevoel van een community is. Ideaal voor soloreizigers. Ik heb hier vrienden gemaakt, die ik de rest van mijn reis weer op andere plaatsen ben tegengekomen. Ook de meiden die hier werken, zijn allemaal even leuk. Als je het spannend vindt om voor het eerst alleen op reis te gaan, boek dan je eerste week of de eerste dagen een surfkamp of yoga retreat. Dan ontmoet je meteen een hoop anderen!

AL MIJN ELLA HIGHLIGHTS

Salty Pelican Hiriketiya

Salty Pelican HiriketiyaRestaurant The Backyard | Hiriketiya highlights | Sri Lanka

Er hangt een prijskaartje aan een verblijf bij Salty Pelican Retreats, maar de yoga- en surflessen zijn fantastisch, de keuken is top-notch en de kamers zijn hypermodern en van alle gemakken voorzien. Na mijn verblijf hier bezocht ik nog een andere retreat, maar die kon qua accommodatie, yoga shala, koffie en keuken toch niet helemaal tippen aan Salty Pelican Hiriketiya. Wat mij betreft dus een heel dikke aanrader voor iedereen die op zoek ik naar comfort & community! I’ll be back!

LEES HIER ALLES OVER MIJN BOEK TROPICAL ESCAPES

Je kunt bij Salty Pelican Retreats ook losse nachten boeken, zonder surf- en yogapakket erbij. Check de link hieronder voor beschikbaarheid en de beste tarieven.

Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Sri Lanka! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.

LOSSE NACHTEN BIJ SALTY PELICAN RETREATSCHECK HIER AL MIJN HIRIKETIYA TIPSDE BESTE SURF EN YOGA RETREATS TER WERELD