De 10 Beste Wijnstreken ter Wereld

Het is geen geheim: ik ben best dol op wijn. Hoewel mijn consumptie geen zorgelijke vormen aanneemt, vind ik niets leuker dan een wijnproeverij in een nieuw land om daarna wat flesjes mee te nemen naar huis. Ook al heb je thuis niet meer het indrukwekkende uitzicht van bijvoorbeeld de Vesuvius, met een beetje fantasie en de verwarming een paar graden hoger, kom je een heel eind! Dit zijn de 10 beste wijnstreken ter wereld die zeker een bezoek waard zijn als je in de buurt bent!

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Beste wijnstreken ter wereld1. The Marlborough Regio – Nieuw Zeeland
Ok, het is even vliegen, maar na 1 slok van deze fruitige Sauvignon Blanc verdwijnt je jetlag als sneeuw voor de warme Nieuw Zeelandse zon en ben je in de zevende hemel! Een bezoek aan deze wijngaard en, vooruit, ook de rest van Nieuw Zeeland, staat hoog op mijn bucket list!


De beste wijnstreken ter wereld | Napa Valley

2. Napa Valley & Sanoma – Californië, USA
Met 4 miljoen bezoekers per jaar, kan deze regio niet op de lijst ontbreken. Met meer dan 450 wijnmakerijen en fantastische hotels in de omgeving, is dit echt een ‘upper class’ bestemming. Maar al is je portemonnaie niet zo dik als die van Lady Gaga, er is hier genoeg te beleven! Bekijk HIER een mooie tour.

KLIK HIER VOOR DE BESTE ACCOMMODATIES

Beste wijnstreken ter wereld3. Toscane – Italië
Toscane is één van mijn lievelingsregio’s in Italië en dat komt mede door de heerlijke wijnen. Deze regio staat vooral bekend om de goede Chianti. De druiven worden hier op veel plaatsen nog steeds met de voeten gestampt! Ik ben ook fan van de Sorrentino wijngaard aan de voet van de Vesuvius, vlakbij Napels. Weliswaar niet in Toscane, maar wel een vermelding waard!


4. Bordeaux – Frankrijk
Bij een bezoek aan deze mooie stad, mag een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. Bordeaux is wereldwijd beroemd door de bijzondere wijnen die hier geproduceerd worden. Klik HIER voor goede wijnexcursies en proeverijen in de regio.


De beste wijnstreken ter wereld | Kaapstad

5. Kaapstad – Zuid Afrika
Door de vruchtbare grond en het ideale klimaat is het niet heel vreemd dat hier heerlijke wijnen worden geproduceerd en Kaapstad mag daarom zeker niet ontbreken op het lijstje beste wijnstreken ter wereld. Bezoek zeker Groot Constantia, met zijn prachtige uitzichten, of Stellenbosch.


Beste wijnstreken ter wereld6. Yarra Valley – Australië
Een uitstekende combinatie met optie 1! Je vindt de prachtige Yarra Valley vlakbij Melbourne. Je kunt hier terecht voor proeverijen, genieten van het prachtige uitzicht en leuke, kleine dorpjes. Zak achterover met een goed glas Pinot Noir en je wilt nooit meer naar huis…

KLIK HIER VOOR DE BESTE ACCOMMODATIES

7. La Rioja – Spanje
Vlakbij de grens met Frankrijk en aan de voet van de Pyreneeën, vind je deze beroemde wijnstreek. De wijn die hier geproduceerd wordt, staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit en dit is dan ook het meest toonaangevende wijngebied van Spanje. Klik HIER voor een leuke dagtrip.


De beste wijnstreken ter wereld

8. Minho – Portugal
Wie Portugal bezoekt, mag het land niet verlaten zonder een goed glas Vinho Verde te proberen! De wijn wordt geproduceerd in de koele Minho regio in het Noord Westen van het land. Het regent hier veel, twee keer zo veel als in Nederland! Vinho Verde is fris en heeft vaak een laag alcoholpercentage. IJskoud het lekkerst!


9. Champagne – Frankrijk
Beroemd om de, hoe kan het ook anders, heerlijke champagne die hier wordt geproduceerd. De omgeving biedt veel leuke mogelijkheden zoals slapen in een boomhut, een ballonvaart en een bezoek aan de historische stad Reims. Lijkt mij een ideaal weekendje weg! 


Beste wijnstreken ter wereld

10. Mendoza – Argentinië
Deze regio met wijngaarden gelegen op 900 tot 1500 meter hoogte, produceert 70% van alle wijn afkomstig uit Argentinië en staat vooral bekend om de goede Malbec & Temperanillo. Doordat het door de hoogte in deze regio nooit te warm wordt, heeft de wijn een sterk fruitig aroma. Er zijn veel te gekke tours te boeken! Zo kun je bijvoorbeeld paardrijden door de wijngaarden. 

Klik HIER voor de mooiste treinreizen ter wereld!Booking.com