De 10 Mooiste Treinreizen ter Wereld

Er gaat niets boven de romantiek van reizen met de trein in het buitenland. Je hoeft niet op het verkeer te letten, je zit niet in een auto gepropt met irritant prikkende tentstokken & haringen, je hoeft niet ‘tres gênant’ met een rol toiletpapier de bosjes in, je hoort alleen het onafgebroken, ritmische geluid van de wagons, geniet van diners op topniveau en slaapt in een hemelbed, boemelend door de mooiste landschappen… Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld!

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Mooiste Treinreizen ter WereldDe mooiste treinreizen ter wereld


1. De Transsiberië Express | Mooiste Treinreizen
Moskou – Vladivostok, Rusland

Deze beroemde trein doorkruist maar liefst 8 tijdzones en legt 9000 kilometer af door Rusland, Mongolië en China. Je zit tussen de 7 en 21 dagen in de trein, afhankelijk van je stops. Bezoek het Rode Plein in Moskou, het door Unesco erkende Kremlin Fort in Kazan, het ‘Parijs van Siberië’ oftewel Irkoetsk, lunch aan de oevers van het Baikalmeer en wandel door de militaire installaties van het ‘verboden’ Vladivostok. Onderweg heb je uitzicht op de Oeral en de Russische Steppen, terwijl je geniet van een kleine, sterke alcoholische Russische versnapering… Mevo Reizen organiseert al ruim 20 jaar reizen met de Transsiberië Express.

DE BESTE ACCOMMODATIES VOOR TUSSENSTOPS


2. The Indian Pacific  | Mooiste Treinreizen
Sydney – Perth, Australië

Een reis van Sydney naar Perth, dwars door dit mooie land en de Outback. De reis duurt 4 dagen, waarin je 4352 kilometer overbrugt. Je komt onder andere langs de Blue Mountains, ‘Silver City’ Broken Hill, spookstadje Cook, je kunt uitstappen in Adelaide voor de nodige culinaire hoogstandjes en staat oog in oog met Skippy. De reis is comfortabel door de suite met fijne stoelen, airco, een tweepersoonsbed en een eigen badkamer. G’day mate!

Iets minder luxe maar wel een ervaring: de treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka!

KLIK HIER VOOR MIJN TREINREIS VAN KANDY NAAR ELLA IN SRI LANKA

3. The Orient Express | Mooiste Treinreizen
Singapore – Bangkok, Maleisië & Thailand

Deze luxe trein rijdt in 3 dagen van Singapore naar Bangkok en het lijkt of je aan boord terug in de tijd stapt. Eet op sterrenniveau, zwijmel weg bij live pianomuziek en geniet van je dagelijkse afternoon tea. Er wordt wel verwacht dat je je chique kleedt. Je rijdt langs rijstvelden, de dichtbegroeide jungle, woeste rivieren en mooie dorpjes. Excursies behoren ook tot de mogelijkheden. Verwissel je cocktailjurkje voor een avontuurlijkere outfit en cruise bijvoorbeeld over de beroemde River Kwai.

Mooiste Treinreizen ter WereldDe mooiste treinreizen ter wereld


5. The Rocky Mountaineer | Mooiste Treinreizen
Toronto – Vancouver, Canada

De perfecte ‘escape’ voor wie te lang in de stad heeft geleefd. Vul je longen met frisse lucht, bewonder al het natuurschoon & geniet van de luxe van een sterrenhotel aan boord. In 16 dagen reis je vanuit Toronto naar de Niagara Falls, sta je oog in oog met beren, wolven en elanden in Jasper National Park en zoef je in een gondel naar de top van de Rocky Mountains in Banff. Na deze 16 dagen ben je weer klaar voor de stad en eindigt de reis in het mooie Vancouver.

DE BESTE ACCOMMODATIES VOOR TUSSENSTOPS

Mooiste Treinreizen ter WereldDe mooiste treinreizen ter wereld


5. The Maharajas’ Express | Mooiste Treinreizen
Delhi – Mumbai, India

Iedereen heeft wel eens een foto gezien van een stampvolle trein in India, waar mensen zelfs tevreden zijn met een plekje op het dak. India heeft 11.000 treinen en 13 miljoen passagiers per dag. De Maharajas’ Express lijkt zo uit een ‘duizend-en-één nachtverhaal’ te komen. Weelderige suites met glanzend beddengoed, gelakt houtwerk, servies met bladgoud dat in de mooiste paleizen kan worden gebruikt en comfortabele bedden, waarin je als een ware Jasmine met je eigen Alladin duizend-en-één nachten wil slapen. Je ziet de Taj Mahal bij zonsopgang, spot tijgers en luipaarden in Ranthambore National Park, bezoekt de ‘Roze Stad’ Jaipur, een polowedstrijd met olifanten en wandelt door het ‘Venetië van het Oosten’: Udaipur. Heel naar allemaal.

KLIK HIER VOOR MIJN TREINREIS VAN OSLO NAAR BERGEN

De mooiste treinreizen ter wereld


6. Hiram Bingham Orient Express | Mooiste Treinreizen
Cuzco – Machu Picchu, Peru

Deze exclusieve, luxe trein brengt je in 3,5 uur van Cuzco naar Bucket List bestemming Machu Picchu, de stad van de Inca’s. Aan boord eet je een uitgebreide brunch, geniet van de beste Peruaanse wijnen en blijf je foto’s maken van het indrukwekkende landschap. Onderweg passeer je de prachtige Urubamba River Valley, sluimerende dorpjes en de met sneeuw bedekte Andean Peaks. Een gids voor Machu Picchu is inbegrepen in de prijs en ook een heerlijke afternoon tea & overnachting bij het exclusieve Sanctuary Lodge Hotel behoren tot de mogelijkheden.

De mooiste treinreizen ter wereld


7. The Rovos Rail | Mooiste Treinreizen
Pretoria – Kaapstad, Zuid Afrika

De oprichter van de Rovos Rail, Rohan Vos, beschouwt zijn locomotieven als mensen; de treinen hebben allemaal namen van familieleden meegekregen. Je slaapt in een hemelbed en terwijl je baddert, geniet je van de meest ansichtkaartwaardige uitzichten die je ooit hebt gezien. De trein rijdt in drie dagen door graslanden, gebergtes en de reis eindigt bij de wijnvelden van Kaap de Goede Hoop. Geen vervelend eindstation….Santé!


8. The TranzAlpine | Mooiste Treinreizen
Christchurch – Greymouth, Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland staat hoog op mijn Bucket List! En deze mooie treinreis op het Zuidereiland hoort daar ook bij. In 4 uur tijd leg je 225 kilometer af en kom je vanuit Christchurch eerst langs de vruchtbare Canterbury Plains, om daarna door de mooie Waimakariri en Bealey Valleys te rijden. Onder je stroomt de Waimakari rivier en via de lange Otira Tunnel ga je naar één van de mooiste gebergtes van Nieuw Zeeland: de Southern Alps in Arthur’s Pass National Park. Later rijd je door een dichtbegroeid regenwoud, de prachtige valleien van Otira, de Taramakau, Grey Rivers en het mooie, met forellen bevolkte Lake Brunner. Echt een droomreis!

DE BESTE ACCOMMODATIES VOOR TUSSENSTOPS

Mooiste Treinreizen ter WereldPrachtige landschappen onderweg…


9. The Flåm Line | Mooiste Treinreizen
Myrdal – Flåm, Noorwegen

Deze kleine trein brengt je in een uur via één van de steilste spoorlijnen ter wereld van Myrdal naar Flåm. De hellingshoek is 55/1000 op bijna 80% van de spoorlijn! Je passeert klaterende watervallen, met sneeuw bedekte bergtoppen, dromerige bergdorpjes en natuurlijk de prachtige fjorden zoals de majestueuze Aurlandsford. Na de reis heb je heel veel respect voor de dappere bouwers van dit traject. HIER lees je alles over mijn ervaring! Ik maakte een prachtige treinreis van Oslo naar Bergen en sprong onderweg in de Flåmsbana…


10. The Shangri-La Express | Mooiste Treinreizen
Peking – Ürümqi, China

Dit is zonder twijfel de meest moderne & comfortabele trein in China. Tijdens deze 12 dagen durende indrukwekkende reis geniet je van diners bereid door topchefs, spijker je je Chinees bij door een paar taallessen te nemen aan boord, bezoek je de Verboden Stad in Peking, de mooie Shaolin tempel, de vestigingsmuren van Xi’An, de ‘zingende’ zandberg bij Dunhuang (het zand en de wind geven een concert) en de indrukwekkende ruïnes van de oude stad Jiaohe. Je gaat naar huis met een overvolle camera en een dagboek vol verhalen

Ik hoop zelf deze hele lijst van mooiste treinreizen mee te mogen maken! Nog even sparen!

Klik HIER voor de bijzondere treinreis die ik maakte in Noorwegen! Ik reisde van Oslo naar Bergen en stopte onderweg ook in Flåm voor een bezoek aan de fjorden…
Klik HIER voor mijn Top 10 Bucket List Bestemmingen!

KLIK HIER VOOR MIJN TREINREIS VAN KANDY NAAR ELLA IN SRI LANKA

 Booking.com