Hiriketiya: surfen en relaxen in Sri Lanka

Hiriketiya in Sri Lanka is voor mij zo ongeveer de (surf-)hemel op aarde. Wat heb ik het hier leuk gehad! Deze kleine baai is nog niet té ontdekt, waardoor er nog bijzonder leuke accommodaties te vinden zijn. Je kunt hier nog in alle rust op het strand liggen, zonder lastig te worden gevallen door verkopers. Daarnaast is dit voor mij dé plek om te surfen, met golven voor ieder niveau. Het comfortabele is dat alles hier op loopafstand is, waardoor je bijna nooit een tuk tuk hoeft te regelen. Dit zijn mijn Hiriketiya tips en highlights!

Hiriketiya Sri Lanka

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Ik sliep bij het te gekke Dots Bay House, waar ik me enorm thuis voelde en waar je heeeeerlijk kunt eten. ‘s Avonds zijn hier vaak live-optredens en in het weekend wordt er gedanst. Je kunt hier ook gratis je fles water laten bijvullen. Surflessen boekte ik bij de Hiri Surf School. Heel leuke gasten en echt goede lessen voor alle niveaus. Een les kost je ongeveer 3500 LKR voor 1,5 uur. Dikke aanrader! Kijk in het water wel uit voor de rotsen en de zee-egels. Het beste kun je niet gaan ‘lopen’ maar gewoon meteen op je board gaan liggen. Ik heb een stukje zee-egel in mijn voet gekregen en dat was niet zo gezellig… Niks ernstigs, maar je loopt er toch even bij als een mankpoot en door de warmte kun je snel infecties krijgen onder je voet.

Hiriketiya Sri LankaHiriketiya Sri LankaDots Bay House | Hiriketiya | Sri Lanka

Eten in Hiriketiya:
Dots Bay House: stiekem wilde ik eigenlijk alleen nog maar hier eten, want de sfeer is hier het leukst en het eten is echt heerlijk.
Malu Poké: heerlijk verse poké bowls en lekkere ijskoffie met kaneel! Ideaal voor een gezonde lunch.
Verse Collective: heel goede werkplek met een waanzinnig lekkere vegan burger en goede koffie op de kaart. Ook hier draait alles om duurzaamheid. Binnen kun je koel zitten en werken. Daar vind je ook een leuk winkeltje met surfkleding. Neem een tuk tuk, want de wandeling over de heuvel is nogal intens in de brandende zon. Mijn kuiten waren zo rood als een kreeft. Oeps…

Hiriketiya Sri LankaHiriketiya Sri LankaVerse Collective | Dikwella | Hiriketiya | Sri Lanka

Salt: helaas was er tijdens ons bezoek een livemuziekavond, waarbij de muziek veel te hard stond en de zangers hun stembanden niet helemaal lekker hadden opgewarmd… De valse noten vlogen ons om de oren. We konden elkaar bijna niet meer verstaan. De kaart is dik in orde en het eten was goed!
Janidu: probeer de verse kottu uit de beroemde bus aan het einde van het strand, tegenover Malu Poké!
The Garlic Café: hier ben ik helaas niet zelf geweest, maar ik heb goede verhalen gehoord over dit gezellige restaurantje.

Hiriketiya Sri Lanka

Hiriketiya Sri LankaOp de middelste foto: ontbijten bij Dots Bay House

Slapen in Hiriketiya – Hotels en Hostels:
Klik op de naam voor de beste tarieven en beschikbaarheid!
Dots Bay House: mijn ultieme ‘home away from home’ tijdens mijn reis in Sri Lanka!
Salty Pelican: ideaal als je wat meer rust en comfort wilt en goede yogalessen wilt volgen.
Verse Collective: hip ‘co-work space’ hotel, ideaal voor digital nomads. Verse ligt aan het strand van Dikwella. Boek een comfortabele privé kamer via Airbnb.
Le Cabanon: stylish appartementen die zo uit een woontijdschrift lijken te komen.
Boho Hiriketiya: aparthotel van de eigenaar van Dots Bay House.
MOND: bijzonder mooi boetiekhotel met maar 4 kamers die je kunt boeken via Airbnb.
Surf Café: hostel en café van de eigenaren van Dots Bay House.

Hiriketiya Sri LankaHiriketiya Sri LankaOp de eerste foto: Boho. 2e foto: Dikwella beach. 3e foto: vistaco’s bij Dots Bay House.

Het koelt in Hiriketiya s’ avonds lekker af, waardoor je eigenlijk geen airco nodig hebt.

Bezoek ook zeker de relaxte Tonic Spa! Mijn Ayurveda ‘back massage’ was heel erg fijn en professioneel! Vraag bij een ‘full body massage’ altijd om een masseur van hetzelfde geslacht, omdat dan ook je voorkant wordt gemasseerd en dit anders ongemakkelijk kan voelen. Mijn favoriete strandbed staat voor de Lychee Bar. Een comfortabel bed kost je maar 500 LKR (1000 voor 2) en de verse papayasap kost slecht 350 LKR hier! Ooh ik droom nog steeds van deze plek…

Hiriketiya Sri LankaTonic Spa | Hiriketiya

Tip: download de app Refill my bottle in je app store, zodat je altijd weet waar je gratis je waterfles of Dopper kunt vullen. Dit bespaart een hoop lege plastic flesjes!

Klik HIER voor de beste tarieven en beschikbaarheid van Dots Bay House!
Klik HIER voor een andere bestemming waar ik me enorm thuisvoelde!

De komende weken deel ik hier alle verhalen van mijn rondreis door Sri Lanka, dus ‘stay tuned’ voor nog heel veel andere te gekke bestemmingen in dit mooie land!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!