Kandy: Temple of the Tooth & Ayurveda

Mijn start in Sri Lanka is nogal hysterisch. Op de luchthaven van Colombo blijkt mijn pick-up mij te zijn vergeten, waardoor mijn toch al aanwezige zweetsnor (ben weer alleen op reis) uitgroeit tot een ‘full body sweat attack’. De chauffeur die me uiteindelijk ophaalt, houdt er al telefonerend een rijstijl op na waar een gemiddelde achtbaan u tegen zegt. Na 2,5 uur rijden met klotsende oksels, kom ik met een welgemeende ‘Halleluja’ aan bij mijn hotel in Kandy. Dit zijn mijn favoriete bezienswaardigheden, highlights en tips!

Kandy Sri Lanka Wandel langs het grote meer in Kandy – highlights & tips

Mocht je een goede chauffeur of pick-up zoeken, bel of app dan Shehan Croos. De fijnste chauffeur die ik heb ontmoet tijdens mijn reis. Wist ik dat maar toen ik op Colombo Airport stond. Zijn nummer en gegevens staan onderaan deze blogpost.

Kandy Sri Lanka

The Radh Hotel, Kandy

Mijn thuis de eerste 2 nachten in Sri Lanka is The Radh Hotel. Een vrij nieuw en prachtig hotel! Wat een vriendelijke ontvangst. Ik krijg een lekker ruikend handdoekje om me op te frissen en een glaasje ‘king coconut’ met limoen en lokale zoetigheden met kokos. Mijn kamer is te gek! Ik heb een enorme regendouche, een JBL boxje, een waterkoker, lekkere thee, een zachte ochtendjas, complimentary snacks en een enoooorm groot en zacht bed dat mijn naam schreeuwt! Op de kussens staat ‘soft pillow’ en ‘hard pillow’ geborduurd. Love it! Helemaal jetlag proof… Klik HIER voor de beste tarieven van deze kamer.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

The Radh Hotel

Na een kleine powernap ga ik op pad en eet ik wat bij Café Secret Alley. Ik knap enorm op van de Iced Coco Latte en mijn sandwich met avocado. Er is wifi en dit lijkt me een hele fijne werkplek!

Kandy Sri Lanka

Café Secret Alley – highlights & tips Kandy

De volgende ochtend ontbijt ik typisch Sri Lankaans; met pittu, dahl, kokos met ui en sambal en veel fruit. Soursop juice! Het ziet er een beetje dubieus uit, maar jezus wat lekker! Een hopper is een typisch ontbijt voor hier: een dun pannenkoekje van rijstmeel en kokosmelk. Ik bestel de optie met een ei er in! Je eet je hopper het lekkerst met wat dahl en sambal erbij. Beter dan bij The Radh Hotel heb ik ze niet meer gegegeten de rest van de reis.

The Radh HotelKandy Sri Lanka Kandy Sri Lanka Oversteken is een beetje opletten geblazen in Kandy.

Na mijn ontbijt vertrek ik om 09:00 naar de beroemde Temple of the Tooth. Daar is om 09:30 een ceremonie (Tevava). Nadat ik door de securityscanner ben en mijn schoenen rechts van de tempel heb gestald, koop ik voor 100 LKR een offer (bloem) en sluit aan in de enorme rij om de beroemde tand te zien. Het is een drukte van jewelste. Links en rechts ontvang ik zegeningen, vrouwen geven borstvoeding op de grond.

Kandy Sri Lanka

Sri Lanka De beroemde Temple of the Tooth –  bezienswaardigheden

Deze plek raakt me, ontroert me en ik kan niet goed uitleggen waar het door komt. Misschien komt het omdat een collectief geloof zich op deze heilige plek centreert, waardoor je één en al liefde voelt. Wat zijn de mensen hier vriendelijk! Mocht je de uitdaging ook aandurven, vergeet dan niet om echt even goed naar binnen te kijken op het moment suprême! Laat je niet te snel verder duwen! Als je snel last krijgt van claustrofobie, dan is dit misschien niet de beste plek voor je. Neem een klein handdoekje mee om je voeten af te drogen na je bezoek, mocht het gaan regenen. Ik kwam als een trolletje met modderpoten aan bij mijn slippers. Kleed je gepast voor je bezoek aan deze tempel. Bedek je benen en schouders.

Sri Lanka

Ik besluit een bijzonder lekkere chaithee te drinken bij Chai. Hartverwarmend deze drank, maar wel heel erg zoet! Vraag of je de suiker er los bij kunt krijgen, anders voel je je tanden er bijna ter plekke uitvallen. Je hebt hier allerlei soorten chai, zoals Masala Chai. Heerlijk!

Kandy Sri Lanka Chai thee bij Chai.

Voor een gezonde lunch banjer ik door naar Café Banana Chill. Onderweg zie ik schoolmeisjes en mensen in en uit een rijdende bus springen. Blijkbaar de normale gang van zaken hier… Café Banana Chill blijkt een heel klein cafeetje te zijn met een supervriendelijke eigenaar. Hij maakt een bijzonder lekkere tropical smoothie bowl voor me. De avocado koffie met stukjes is een wat minder groot succes, maar er is wifi en de bowl is heerlijk. Ik voel me ondanks de jetlag prima!

Café Banana Chill

Voor vertrek ben ik gewaarschuwd door mensen dat Sri Lanka best vrouwonvriendelijk kan zijn, maar ik voel me hier heel erg goed. De mensen zijn zo vriendelijk en de vraag ‘can I help you?’ is gemeend. Door het Boeddhisme gelooft de Sri Lankaan in karma. Dus wie goed doet, goed ontmoet. Natuurlijk moet je je gezonde verstand blijven gebruiken, zoals je dat thuis ook doet. Mannen flirten een beetje, maar op een sympathieke manier. Gewoon vriendelijk teruglachen, dan worden ze meteen verlegen.

Bijzondere Ayurveda behandeling bij Green Chaya, Kandy

Het plenst de hele dag en aangezien ik rondloop in een wit t-shirt ga ik terug naar The Radh en besluit een Ayurveda massage te boeken bij Green Chaya. Ik ga in deze moesson niet voor mijn lol door de getipte Botanical Gardens wandelen. Verregenen doe ik wel in Amsterdam, daag.

Wat een WAANZINNIGE behandeling. Hier MOET je naartoe als je in Kandy bent. Voor 30 euro ben je 2 uur binnen, krijg je een een full body massage, ga je een bijzondere sauna in en geniet je van een heerlijke gezichtsbehandeling. In het water in de sauna zitten 13 verschillende kruiden. Ik denk dat dit de beste wellness behandeling is die ik ooit gehad heb. Een Ayurveda massage is anders dan een deeptissue massage, maar je kunt kiezen uit zacht, medium en stevig. De kruidige thee na afloop is ongelofelijk lekker. Overal brandt lekkere wierook. Een tuktuk haalt en brengt je gratis naar je verblijf in Kandy. DIKKE AANRADER!

Ingang Temple of the Tooth – bezienswaardigheden.

The Radh Hotel is een ideaal hotel om je reis te beginnen. De locatie is perfect, het ontbijt is heerlijk en de kamer is supercomfortabel! Het is fijn om wat luxe te hebben na zo’n lange reis.
Twee nachten in Kandy is denk ik voldoende. Bezoek de Temple of the Tooth, de botanische tuinen, boek een massage bij Green Chaya en ontdekt hoe ontzettend vriendelijk de Sri Lankanen zijn!

Kleed je gepast in Sri Lanka, zeker wanneer je tempels bezoekt. Ik droeg in Kandy elke dag een t-shirt en een lange broek. Aan de kust kun je prima je zomerjurkjes aan, maar in Kandy en het Noorden is het gepast je wat meer te bedekken.

Gepaste kleding voor Kandy.

Chauffeur Shehan Croos (bel of whatapp): +94 77788577
Zijn Instagramaccount: @travel_with_croos
Heel goede, rustige en lieve chauffeur. De volgende keer bel ik hem voor mijn pick-up van de luchthaven! Je kunt hem ook meerdere dagen inhuren. Hij zorgt dat je nergens te veel betaalt en is heel erg behulpzaam.

Bekijk HIER de beste tarieven en beschikbaarheid van The Radh Hotel.
Lees HIER mijn blogpost over één van mijn favoriete plekken in Sri Lanka…

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!