Caye Caulker, Belize: laid-back paradijs

Caye Caulker heeft geen stranden, maar een laid-back hippiesfeertje en is daarmee mijn favoriete plek in Belize geworden. Op dit eiland rijden geen auto’s, alleen golfkarretjes en fietsen. Op iedere hoek van de straat hoor je reggae. Hier vind je het te gekke Raggamuffin Tours; het is onmogelijk hier NIET te ontspannen. De dagen hangen voor mij van geluksmomenten aan elkaar. Waar slaap je, eet je en met wie ga je zwemmen: met haaien? Dat ga ik je nu vertellen! ‘Go slow & enjoy’….

Caye CaulkerCaye CaulkerCaye Caulker, Belize

Waar slaap je?
Sea Dreams Hotel! Dit prachtige plekje, met een enorme Banyanboom op de binnenplaats, heeft een uitstekende ligging bij de Split en de gezellige Lazy Lizard. Iedere avond worden er boven bij de bar heerlijke cocktails gemixed voor ongeveer 4 euro. 2 voor de prijs van 1. Ik heb hier veel andere reizigers ontmoet. De kamers zijn niet heel groot, maar wel van alle gemakken voorzien. Je kunt gratis gebruik maken van fietsen, paddleboards en eigenaar Haywood geeft graag visles.

Caye CaulkerCaye CaulkerCaye CaulkerCaye CaulkerBovenste foto’s: Sea Dreams Hotel, Caye Caulker.

Restaurants – Caye Caulker
Ik ben met mijn neus in de boter gevallen tijdens mijn verblijf in Belize: het is kreeftseizoen! De prijzen op Caye Caulker liggen laag, waardoor ik bijna ieder dag voor 10 euro een halve kreeft eet! En daarbij nog wat kreeft ceviche…

Caye CaulkerCaye Caulker

Dee N D’s: heeeeeeeerlijke kreeft en vis. Cuba Libres voor 2 euro. Geen fancy restaurant, maar verrukkelijk eten.
Ice & Beans: de lekkerste iced coffee op het eiland. Ook te krijgen met amandelmelk. Bij iedere bestelling krijg je een hete, versgebakken mini donut. De WIFI is hier perfect.
Little Kitchen: echt een hidden gem. Heerlijke kreeft en local food. Loop hier als vrouw ’s avonds niet alleen naar toe. Ik heb me altijd veilig gevoeld op Caye Caulker, maar dit restaurant ligt wel heel erg afgelegen.
Alladin’s: heerlijke mezzes en vegetarische gerechten. De eigenaresse komt uit Jordanië en maakt de lekkerste humus die je ooit hebt gegeten. Ze maakt ook bijzonder goede fruitshakes.
The Sportsbar: leuke plek voor drankjes in de avond. Er zijn regelmatig karaoke-avonden en aan de achterkant kun je gezellig buiten zitten.

Caye CaulkerCaye CaulkerZonsondergang Caye Caulker

To do:
Raggamuffin Tours: boek de zeiltocht van een dag naar Shark Ray Alley/ Hol Chan Marine Reserve en zwem met schildpadden en haaien. Het is ongelofelijk wat je hier onder water allemaal tegenkomt! Deze tour wordt door vele organisaties aangeboden, maar Raggamuffin Tours is de enige zeiloptie. Alle anderen gaan met speedboats.

Caye CaulkerRaggamuffin Tours

Boek ook de 3-daagse zeiltocht van Caye Caulker naar Dangriga met Raggamuffin Tours!! Wat een ervaring! Je slaapt 2 nachten op onbewoonde eilanden, luistert naar reggae terwijl je van rumpunch & panty rippers geniet en je zo her en der in de mooiste stukken van het Barrier Reef van Belize plonst. En het is nog betaalbaar ook…. Hierover later meer!

Klik HIER voor mijn post over Ambergris Caye!
Bekijk HIER meer informatie over Sea Dreams Hotel.
Klik HIER voor de beste prijzen voor vliegtickets naar Belize en Caye Caulker.
Bestel HIER de Lonely Planet van Belize!

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!