Zuid-Belize highlights: Hopkins en laid-back Placencia

Na de waanzinnige tijd op de Cayes en de onvergetelijke boottrip met Raggamuffin Tours reis ik door naar het zuiden van Belize, naar Hopkins & Placencia. Ik heb enorme heimwee naar Caye Caulker en de tour…

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Hopkins en PlacenciaZuid-Belize | Highlights Hopkins en Placencia | Belize

Hopkins blijkt een behoorlijk uitgestorven dorp te zijn. Ik pak de fiets en verken de omgeving. Om de paar meter wordt ik nageroepen door hitsige mannen en omdat hier bijna niemand op straat is, voel ik me alles behalve prettig op straat. Ik eet heerlijke ‘Hudut’ bij Innie’s. Dit is een traditioneel Garifuna gerecht met kokossoep, vis en cassave.
Ik drink bijzondere thee met citroengras bij Herbal Healers en leer de eigenaar kennen. Hij maakt allerlei unieke, natuurlijke producten en weet enorm veel over de helende kracht van kruiden en planten. Ik koop een kokos body butter bij hem, waar ik de rest van de reis verslaafd aan raak. Zo fijn!

MIJN BEZOEK AAN DE BEROEMDE ATM-GROT

Belize Highlights

Een paar andere aanraders in Hopkins zijn Luba Laruga en Swinging Armadillo. Vanuit Hopkins kun je Cockscomb Jaguar Reserve bezoeken. Het is slim om een taxi te bestellen als je de deur uit gaat ’s avonds, in verband met de hitsige mannen… Vraag vooral naar goede lokale taxichauffeurs via de restaurants. Hotels hebben hun eigen chauffeurs, waarvoor je vaak meer betaald en lokale chauffeurs kunnen het werk goed gebruiken.

MIJN VERBLIJF OP CAYE CAULKER

Belize restaurantsOveral in Belize kun je heerlijk verse kreeft ceviche bestellen (als het het seizoen er voor is). Highlights Hopkins en Placencia | Belize

De laatste avond is er Garifuna Drumming bij Driftwood. Wat een te gekke sfeer! We eten heerlijke, crunchy pizza’s, dansen met onze voeten in het zand en drinken Belikin biertjes. Deze avond maakt veel goed. Een jongen vertelt me dat er tot vorig jaar maar 1 politieagent was voor het hele dorp en die was vrijwel de hele dag high. Iedereen rookt hier marijuana. Zelfs de dokters en apothekers zijn er dol op. Er is ook een ‘magic pastry shop’ in het dorp…

BELIZE: DE BESTE HUURAUTO

Hopkins en PlacenciaCaribbean Beach Cabanas | Placencia Belize | Hotels

De volgende ochtend pak ik de bus naar Placencia. Je kunt natuurlijk een transfer boeken, maar daar betaal je al snel 150 Belize dollar voor en de bus is maar 5 dollar! De buslijnen zijn goed geregeld, er klinkt gezellige reggae uit de boxen tijdens de reis en je kunt overal waar je wilt uitstappen.

PlacenciaBelize restaurantsCocktail bij Rumfish y Vino | Zuid-Belize | Restaurants

Placencia heeft veel meer sfeer dan Hopkins. Langs de weg staan bordjes met: ‘slow down, smell the curry’. Ik slaap bij de te gekke Caribbean Beach Cabanas. Wat een plek! Overal hangen grappige bordjes, bloemen en er is een privé-strand met comfortabele bedden. Je kunt gratis gebruik maken van de fietsen, paddle boards, tubes en beach toys.
Barefoot Bar een supergezellige strandtent waar je voor goede prijzen kunt eten en er is een enorme cocktailkaart. Probeer de Lobster & Grilled Cheese Sandwich!!
Haal koffie bij Brewed Awakenings, een ijsje bij Tuttifrutti, ga voor ‘fine dining’ en bijzondere cocktails naar Rumfish y Vino en ontbijt bij The Shak Beach Café of Friends Near the Pier.

KAMERS & TARIEVEN CARIBBEAN BEACH CABANAS

Hopkins en PlacenciaHopkins en PlacenciaHopkins en PlacenciaOp bovenstaande foto’s: Caribbean Beach Cabanas. | Belize | Hotels

Een andere unieke plek om te overnachten is Turtle Inn. Een waanzinnig mooi, luxe resort gerund door de Coppola Family. Ik verbleef eerder deze reis al bij de bijzondere Blancaneaux Lodge van de familie en ook Turtle Inn is een hoogtepunt van mijn reis door Belize. Wauw! Het interieur met Balinese invloeden, kan zo in een tijdschrift. Ook hier heb ik een Shellphone om de receptie te bellen. Er is een organic farm en de Coppola wijn is weer gevaarlijk lekker. Probeer de Director’s Cut!

MIJN 3-DAAGSE ZEILTOCHT VANAF CAYE CAULKER

Hopkins en PlacenciaHopkins en PlacenciaOp bovenstaande foto’s: Turtle Inn. | Zuid-Belize highlights | Hotels

De general manager, Martin, is een Nederlander. Één avond in de week kun je bij het resort van een echte Nederlandse Rijsttafel genieten, zie foto hieronder. Francis Ford Coppola is hier nogal fan van. Helaas ben ik tijdens mijn verblijf net James Franco misgelopen. Die was er de week voor mij. Reese Witherspoon komt een paar weken later… Ik geloof dat ik nog een keer terug moet..

MIJN ANDERE VERBLIJF BIJ FRANCIS FORD COPPOLA

Belize restaurantsBelize Highlights

Slapen in Hopkins & Placencia Belize

Hopkins:
Budget: Funky Dodo
Hotel: Hopkins Bay

KAMERS & TARIEVEN CARIBBEAN BEACH CABANAS
BELIZE: DE BESTE HUURAUTO

Placencia:
Caribbean Beach Cabanas
Turtle Inn
Budget: Captain Jak’s

Klik HIER voor de beste prijzen voor vliegtickets naar Belize.
Bestel HIER de Lonely Planet van Belize!

MIJN VERBLIJF OP CAYE CAULKER
MIJN VERBLIJF OP AMBERGRIS CAYE