Raggamuffin Tours 3-daagse zeiltocht

Er zijn van die momenten tijdens een reis waarop alles op zijn plek valt. Waarna afscheid nemen net even iets moeilijker is en waarna je eigenlijk wel naar huis zou kunnen, omdat niets die dagen nog kan overtreffen. Nou, zo voelde ik me na de 3-daagse zeiltocht met Raggamuffin Tours in Belize. Heimwee tot de max. Ik ben Laura van ‘What About Her’ eeuwig dankbaar voor de gouden tip. Wat ik ook zou gaan plannen in Belize, ik MOEST deze tour boeken van haar!

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Raggamuffin Tours

Laat ik beginnen te zeggen dat dit GEEN luxe tour/cruise is. Dus mocht je daar gelukkig van worden, dan is dit waarschijnlijk niet de tour voor jou. Maar als je van avontuur, kamperen op privé-eilanden, rumpunch, pantyrippers en snorkelen houdt, lees dan verder…

KLIK HIER VOOR MIJN VERBLIJF OP CAYE CAULKER

Raggamuffin Tours

Op de ochtend van vertrek verzamelen we bij het Raggamuffin Tours Office op Caye Caulker. Ik ontmoet de 14 andere mensen en de crew: Kevin, Shane en Linthon, met wie ik de komende dagen op een catamaran zal zitten. Onze bagage wordt in het ruim geladen en we stappen aan boord van de Ragga Empress. Eerder deze week zat ik op de Ragga Gal voor een te gekke snorkeldag, ook met Raggamuffin Tours; daarover in een volgende post meer. Dit is de real deal. Deze Empress gaat ons in 3 dagen tijd naar Dangriga varen. Terwijl we ons insmeren met factor 50, rustig aan kennismaken, onze zeebenen beproeven en vers fruit eten, varen we weg uit het paradijselijke Caye Caulker. Ik ga deze plek missen!!

BELIZE: DE BESTE HUURAUTO

Raggamuffin ToursRaggamuffin ToursRagga Caye / Raggamuffin Tours

De eerste dag is gevuld met te gekke snorkelstops, waarin we her en der wat kleine kwallen ontwijken en te gekke adelaarsroggen zien. We jagen op kreeften en terug aan boord wordt de rumpunch tevoorschijn gehaald. We kunnen onze eigen drankjes mixen! Ik ben nogal fan van de Panty Ripper: ananassap met kokosrum = suikerbom. Yolo. Linthon maakt een heerlijke ceviche met kreeft en nachos. Shane zorgt voor het entertainment aan bord en zingt op zijn Puma-sokken het ene na het andere reggaeton-nummer in zijn eigen toonsoort… De zon brandt en thuis is zojuist code rood afgegeven vanwege hysterische sneeuwval. #NOOITMEERAARHUIS.

KLIK HIER VOOR MIJN VERBLIJF OP AMBERGRIS CAYE

Raggamuffin ToursRaggamuffin Tours

We komen aan op Rendez Vous Caye, een privé-eiland, waar we onze tentjes opzetten. We eten onze buiken rond, drinken nog wat rumpunch en kijken naar een bizar heldere sterrenhemel. Doordat hier bijna geen kunstlicht is, zien we de Melkweg en vallende sterren.

Raggamuffin ToursRaggamuffin ToursRendez Vous Caye / Raggamuffin Tours

’s Nachts komt er een flinke storm opzetten en ik ben blij dat Kevin mijn haringen nog even heeft gecheckt voor het eten… Er is hier weinig luxe, alleen een toilet dat doorgespoeld wordt met een emmer water uit de zee en er is geen mogelijkheid om te douchen. Lekker back to basics dus! Ik verander langzaamaan in een rasta girl en vind het allemaal helemaal prima.

SLAPEN TUSSEN DE BRULAPEN BIJ CAVES BRANCH

Raggamuffin Tours

De volgende ochtend varen we vanwege de wind en bewolking door naar Ragga Caye, ons volgende privé-eiland! Kevin heeft zijn winterjas aangetrokken en een wollen muts opgezet. Hoewel het nog steeds 23 graden is, is dit blijkbaar enorm koud voor de beste man. “This is winter for us!” roept hij. Ragga Caye is een paradijs. We gooien onze tassen in de dorms en de kreeften gaan op de grill, Shane maakt heerlijke cocktails voor ons en Linthon slooft zich weer uit in de keuken.

MIJN TIPS VOOR HOPKINS EN PLACENCIA

Raggamuffin ToursRaggamuffin ToursRagga Caye / Raggamuffin Tours

De volgende dag gaan we een paar snorkelstops inhalen van de dag ervoor. Onderweg spotten we net als de andere dagen dolfijnen vlak naast de boot! We vangen vis en moeten zorgen dat we de vangst snel binnenhalen, omdat deze binnen een paar minuten wordt aangevreten door barracuda’s! Helaas spotten we in de lagoon geen zeekoeien, maar wel een krokodil. Ik besluit mijn voeten maar even binnen boord te houden.

Raggamuffin ToursRaggamuffin Tours

We lunchen op Ragga Caye en dan is het tijd om afscheid te nemen… NEEEEE! Ik wil niet!! Ik wil terug met de boot naar Caye Caulker en daar de rest van het jaar blijven! Dit is het moeilijkste afscheid van deze reis. Ik ga iedereen zo missen. Wat word ik toch een sentimeneel wrak van dit soort reismomenten. Je weet dat dit moment nooit meer terugkomt; we zijn in die paar dagen echt een soort familie geworden, geloof het of niet!

MIJN EXPEDITIE IN DE BEROEMDE ATM-GROT

Raggamuffin ToursOp zoek naar zeeschildpadden / Raggamuffin Tours

MIJN VERBLIJF IN HET CAYO DISCTRICT

Kevin, Shane en Linthon hebben deze reis zo bijzonder gemaakt. We hebben te gekke dingen gezien in het azuurblauwe water, heerlijk gegeten, gelachen met elkaar en ondervonden dat je eigenlijk niet zo veel nodig hebt om intens gelukkig te zijn. Ik ben een Ragga Gal geworden. Hope we meet again guys!

Tip: Zorg dat je je pick up geregeld hebt bij aankomst in Dangriga. Het is hier nogal een chaos van taxichauffeurs die ons mee willen nemen. Fernando op Ragga Caye heeft voor vertrek een taxi voor ons geregeld in de haven, zodat we in ieder geval veilig en wel in Hopkins aankomen.

SLAPEN TUSSEN DE BRULAPEN BIJ CAVES BRANCH
BELIZE: DE BESTE HUURAUTO

Tip: tijdens de eerste nacht heb je geen kussen, dus neem een dikke trui of sjaal mee.

Paklijstje: zaklamp, trui, handdoek, zwemspullen, paar setjes kleding (alles wordt toch nat), plastic zak voor natte kleding, (onder water) camera, zonnebrand, pet, zonnebril, deet, lange broek en pilletjes tegen zeeziekte als je daar snel last van hebt.

De trip kan geboekt worden vanaf $400, all inclusive.

Klik HIER voor meer informatie over de zeiltochten van Raggamuffin Tours.
KLIK HIER VOOR MIJN VERBLIJF OP CAYE CAULKER

MIJN VERBLIJF VLAKBIJ SAN IGNACIO

Klik HIER voor de beste prijzen voor vliegtickets naar Belize en Caye Caulker.
Bestel HIER de Lonely Planet van Belize!